OOTAMATU AVASTUS ⟩ Selle näokujuga inimesed on suurima tõenäosusega seksisõltlased

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

On palju tegureid, mis võivad libiidot ühes või teises suunas mõjutada. Teadlased on avastanud seose näokuju ja seksiisu vahel: mida lühem ja laiem nägu sul on, seda suurema tõenäosusega eelistad sageli voodirõõme nautida.

Kanada Nipissingi ülikooli uuringute kohaselt on ümara ja ruudukujulise näoga meestel ja naistel libiido kõrgem kui ovaalse või kolmnurkse näoga inimestel. Kahes eraldi uuringus, mis avaldati ajakirjas Archives of Sexual Behavior, küsitlesid teadlased täisealisi üliõpilasi. Esimeses uuringus täitsid 145 seksuaalselt aktiivset tudengit küsimustiku enda seksiharjumuste kohta. Iga osaleja andis teadlastele ka endast foto, et oleks võimalik määrata nende näo laiuse ja kõrguse suhe.

Teises uuringus rääkisid 314 üliõpilast oma seksuaalsest sättumusest ja sellest, kas nad võiksid kunagi kaaluda oma kaaslase petmist, et näha, kui rahul nad juhuseksiga oleksid.

Teadlased avastasid, et kuigi ruudukujulise ja ümara näokujuga inimeste voodielu on üldjuhul parem, leidub nende suhetes sagedamini ka liigset domineerimist ja ebaeetilist käitumist. Kandilise näokujuga inimesed kipuvad muuhulgas olema atraktiivsemad partnerid juhuseksiks, võrreldes kitsama ja pikema näokujuga inimestega, vahendab Muscle&Fitness.

Kuid miks see nii on? Tehti kindlaks, et nii näokuju kui ka seksuaalharjumused sõltuvad sellest, milline on inimese hormoonide tase sünnihetkel ja erinevatel kasvuperioodidel. Laiem näokuju meeste seas viitab suuremale kogusele testosteroonile ja naiste seas östrogeenile. See selgitab, miks just laiema näoga inimesed enamasti nümfomaanid on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles