KAS TEADSID? Põhjus, miks avalike tualettide uste all on nii suur vahe

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kas oled märganud, et olenemata sellest, kas avalik tualett asub kaubanduskeskuses või raudteejaamas, on kabiini ukse all alati suur vahe? Selgub, et sellel on mitu põhjust.

Esimene ja kõige ilmsem põhjus on see, et uksealuse vahe kaudu saad kohe teada, kas kabiin on hõivatud või mitte. 

Siiski on veel mõned nüansid ja eelkõige ohutusnõuded, mida on ruume planeerides arvesse võetud. 

1. põhjus: haige abistamine

Kui halva enesetundega inimene läheb tualetti, ei või kunagi teada, kuidas tema seisund muutub. Näiteks mõnikord viitab kõhulahtisus või oksendamine tõsisele mürgistusele ning kui inimene peaks avaliku tualettruumi kabiinis minestama, märkavad teised seda kohe ja kutsuvad arsti. Selline kiire reageerimine võib päästa kellegi elu.

2. põhjus: kuritegevuse ennetamine

Kinniste uste taga võib nii mõndagi juhtuda. Filmides näidatakse meile sageli tualetiseksi armastajaid, kuid vastastikusel kokkuleppel pole see muidugi kuritegu. Aga vägistamine – see on kuritegu! Või näiteks peksmine. Ja jällegi aitab suur uksealune vahe kõrvalviibijatel mõista, et on aeg kutsuda turvatöötaja või politsei.

3. põhjus: evakueerimine

Loomulikult ei tahaks keegi meist kõhuli mööda avaliku tualettruumi põrandat nühkides kabiinist välja roomata, aga mis siis, kui tulekahju puhkeb ja lukk kiilub kinni? Sellisel juhul on see jällegi elu ja surma küsimus.

4. põhjus: lihtsam koristada

Kõik varasemad argumendid uksealuse ava vajalikkuse kohta kõlavad kaalukalt, kuid on veel üks tähtis põhjus. Fakt on see, et nii on tualette lihtsam pesta – koristaja ei pea ustega jamama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles