Eestlastele tuntud moekett avab Soomes uusi kauplusi ja töökohti

Naine
Copy
Fotol (vasakult) LPP Estonia tegevjuht Kaidi Kask ja LPP Finlandi tegevjuht Seija Leppihalme.
Fotol (vasakult) LPP Estonia tegevjuht Kaidi Kask ja LPP Finlandi tegevjuht Seija Leppihalme. Foto: LPP

Mullu Eestis jõudsalt laienenud Poola moekett LPP, mis haldab tuntud moebrände Reserved, Sinsay, Mohito, House ja Cropp, on sel aastal avanud Soomes juba kaks uut kauplust. Üle 15 uue kaupluse avamisega tekitab LPP Finland sel aastal põhjanaabritele juurde 250 töökohta.

Esimesena avas LPP Finland sel aastal noortele mõeldud moebrändi Cropp kaupluse Helsingis ja Sinsay koguperekaupluse 300 000 elanikuga Espoos.

Uute kaupluste avamine on Soomes seni edukalt läinud. «Uued moetuuled tekitavad põhjanaabrite seas palju elevust ning uued kauplused valmistavad klientidele põnevust ja uudishimu,» ütles Soomes laienemise eest vastutav LPP Estonia tegevjuht Kaidi Kask.

Lisaks suurlinnadele Helsingile ja Espoole avab LPP Finland kauplusi ka Lahtis, Tamperes, Turus ja teistes väiksemates linnades, et minna kohalikule kliendile veel lähemale.

«Ka kodus oleme sel aastal võtnud fookuseks Eesti väikelinnad ja maapiirkonnad. Poole aasta jooksul teeme Sinsay kaupluste uksed lahti Viljandis ja Kurnas,» kinnitas Kask.

LPP Estonia OÜ näeb turul suurt nõudlust ning potentsiaali, millest tulenevalt toob kaupluste laienemine endaga kaasa ka turuosa kasvamise. Kiiret müügitulu kasvu oli näha möödunud aastal, mil see suurenes 2020. aastaga võrreldes ligi 40 protsenti. Tänavu soovitakse moebrändi laialdase leviku abil saavutada samasugust tulemust.

Rootsi moehiiul ja LPP suurimal konkurendil H&M nii rõõmustavaid uudiseid ette näidata ei ole. Möödunud aasta neljandas kvartalis sai ettevõte 77,1 miljoni euro suuruse puhaskahjumi ja teatas novembris, et vähendab töökohtade arvu 1500 võrra.

LPP Estonia OÜ arendab ja haldab Eestis ja Soomes rahvusvahelisi kaubamärke Reserved, Cropp, House, Mohito ja Sinsay. Praeguseks on avatud 36 kauplust Eestis ja 7 kauplust Soomes. Ligi 2000 kauplusega 40 riigis annab LPP tööd rohkem kui 24 000 inimesele üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles