Suri legendaarne moelooja Paco Rabanne

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Hispaania disainerr Paco Rabanne suri täna 88-aastaselt
Hispaania disainerr Paco Rabanne suri täna 88-aastaselt Foto: MONSERRAT T. DIEZ/EPA/Scanpix

Täna, 3. veebruaril, lahkus 18. veebruaril 1934. sündinud Hispaania moekunstnik Francisco Rabaneda Cuervo, paremini tuntud kui Paco Rabanne. 

Tuntud parfüümi- ja moelooja Paco Rabanne suri 88-aastaselt oma Prantsusmaa kodus. 

Disaineri surma kinnitas BBC-le tema kaubamärkide emaettevõte Puig, kes tänas Rabannet ja kinnitas, et tema moepärand elab edasi. 

«Paco Rabanne'i moemaja soovib austada meie visionäärist disainerit ja asutajat, kes suri täna 88-aastasena,» seisab moemaja veebisaidil avaldatud ametlikus avalduses.

Rabanne saavutas ülemaailmse kuulsuse oma ekstsentriliste rõivakujundustega.

Puigi president José Manuel Albesa kiitis Rabanne’i annet. «Kes veel saaks panna moekaid Pariisi naisi plastikust ja metallist kleite kandma,» ütles Albesa. «See radikaalne mässumeelne vaim eristas teda kõigist teistest: on ainult üks Rabanne.»

Kõrgmoe disainer Paco Rabanne sündis 18. veebruaril 1934 Hispaanias Baski piirkonnas. Ülemaailmse kuulsuse saavutas ta oma kollektsiooni esitlemisega 1966. aastal Pariisis. Rõivad valmistati alternatiivsetest materjalidest: plastik, paber, metall. Rabanne oli esimene, kes kasutas catwalkil muusikat ja oli üks esimesi, kes kutsus rõivaid esitlema mustanahalised modellid. Tema rõivaid kandsid paljud suured filmitähed, sealhulgas Audrey Hepburn ja Jane Fonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles