VIDEO Vene naised mures: meie mehed on rindel täid ja sügelised saanud (3)

Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Mobiliseeritute emad ja naised.
Mobiliseeritute emad ja naised. Foto: Kuvatõmmis videost.

Venemaalt Kaug-Idast Primorjest mobiliseeritute naised pöördusid sotsiaalmeedia vahendusel president Vladimir Putini poole. Naised kaebasid, et mehed saadeti Ukraina sõtta, kuid sõdurite elutingimused on alla igasugust arvestust.

Vähe sellest, et sõdurid saadeti rindele ilma igasuguse väljaõppeta, on ka nende elamistingimused kohutavad, vahendab All Daily.

Naiste sõnul käivad rindele saadetud mehed ringi räbaldunud vormirõivastes, neil pole pesemisvõimalust ega juurdepääsu arstiabile. Olukord on läinud niivõrd täbaraks, et paljudel meestel on täid ja sügelised.

Naised on enda sõnul korduvalt pöördunud kuberner Oleg Kožemjako ja Primorje juhtkonna poole, kuid nende kaebused haihtuvad justkui õhku. Naised kurdavad, et kõik nende varasemad pöördumised on kas blokeeritud või kustutatud. Seetõttu otsustasid nad saata videosõnumi otse president Vladimir Putinile.

Primorje kuberner Oleg Kožemjako andis teada, et täide kohta käivate kaebustega juba tegeletakse, kuid see, et naiste kaebusi eiratakse, ei vasta tõele.

«Blokeerimine ja kustutamine on täielik jama. Me ei kustuta kunagi kommentaare, kui need just ei diskrediteeri midagi,» selgitas Kožemjako. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles