SOODNE, KUID EFEKTIIVNE Imelised ilutooted, mis on sinu köögikapis juba olemas

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Igaõhtune näohooldusrutiin naha eest hoolt kandmiseks on kahtlemata üks rahustavamaid ja lõõgastavamaid tegevusi. Selle ainus pahupool on kallid ilutooted, kuid tegelikkuses on võimalik saada särav jume ka kordades soodsamalt ja koguni tervislikumalt.

Oliiviõli

Oliiviõli sisaldab kolme komponenti: antioksüdante, rasvhappeid ja K-vitamiini. Kõik kolm kaitsevad nahka vabade radikaalide eest, säilitades selle noorusliku välimuse. Lihtsalt kanna paar tilka oliiviõli niiskele nahale ja masseeri, kuni see on imendunud.

Avokaado

Avokaado on suurepärane niisutaja kuivadele juustele tänu selles sisalduvatele A- ja E-vitamiinile. Köögivili on vähemalt sama kasulik ka nahale, eriti kehale. Avokaado looduslikud õlid tungivad sügavale naha sisse seda tõhusalt pehmendades ja niisutades. Jäta avokaadopüree 10-15 minutiks nahale ja seejärel loputa duši all leige veega.

Kurkum

Populaarne India vürts kurkum on suurepärane looduslik ravim akne vastu, sest sellel on põletiku- ja mikroobivastased omadused. Selle peamine toimeaine, kurkumiin, tasakaalustab ka melaniini tootmist, muutes naha heledamaks ja säravamaks. Kukrumit võib veega segada ja otse naha peale kanda. Segu on aga veelgi tõhusam, kui kombineerida kurkum õunasiidriäädikaga.

Riis

Riis on eriti populaarne Aasia majapidamistes ja jaapanlased avastasid esimesena ka selle fenomenaalse mõju nahale. Täpsemalt öeldes leidsid nad hea kasutuse riisiveele ehk vedelikule, mis jääb järele, kui riisiterad on leotatud. Riisivesi on täis B-vitamiini, E-vitamiini ja linoolhapet, mis niisutab ja toidab nahka. Seega kui pesed riisi, ära viska allesjäänud vett lihtsalt ära. Pane see kõrvale, et kasutada vett näopesuvahendina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles