PANE TÄHELE ⟩ Veider sümptom, mis viitab rasvmaksale

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Mittealkohoolne rasvmaks on kõige levinum kroonilise maksahaiguse põhjus kogu maailmas. Selle taga on ebatervislik toitumine. Kuna seisund on algstaadiumis sümptomiteta, tekivad mõnel inimesel eluaegsed tüsistused, mistõttu oleks oluline asjale saada jälile nii vara kui võimalik.

Paljud patsiendid, kellel on rasvmaks kaugele arenenud, teatavad kurnavast sügelusest, mis süveneb teatud kellaaegadel. Mitmete tervishoiuasutuste andmetel kipub maksahaigusega seotud sügelus koonduma jalataldadele ja peopesadele. Kõige suurem sügelus on hilisõhtul ja varajastel öötundidel.

Rasvmaksahaiguse puhul ei tekita sügelus nahalöövet ega muid -kahjustusi. Kuigi praegu ei ole mittealkohoolse rasvmaksa jaoks spetsiaalseid ravimeid, aitavad tervislikud eluviisid seda seisundit tagasi pöörata. Uuringud näitavad, et kehakaalu langetamine on parim asi, mida inimene saab teha, et oma sümptomeid kontrollida või tagasi pöörata.

Samuti tuleb ravida kaasnevaid seisundeid, nagu kõrge vererõhk, diabeet ja kõrge kolesterool või tüsistusi, vahendab Express.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles