Just see on lõunasöögiks kõige ohtlikum toit – paljud söövad seda iga päev

Naine
Copy
Ideaalne lõunasöök võiks sisaldada kiudaineid, valku ja kasulikke rasvu.
Ideaalne lõunasöök võiks sisaldada kiudaineid, valku ja kasulikke rasvu. Foto: Pexels / CC0 Licence

Väga palju räägitakse sellest, mida on hea süüa hommikul ja õhtul, kuid vähem räägitakse sellest, mida lõunasöögiks valida. Lõunal tuleks kindlasti vältida teatud toite. Loe, millest täpsemalt jutt.

Paljud teavad, et lõunasöögiks saab lubada endale palju suurema portsjoni kui hommiku- või õhtusöögi ajal. Seda seetõttu, et pärastlõunal on suurem võimalus kõik söödud kalorid ära põletada.

Sageli on inimestel aga lõunapausi ajal väga vähe aega, mistõttu kipuvad nad toiduks mingi kiire ampsu valima, et ei peaks sellele liiga palju aega kulutama. Seetõttu langeb tihti inimeste valik võileibadele.

Tegelikult ei ole võileivad nii toitainerikkad, kui esmapilgul tundub – leivaviilu peale või kukli vahele pannakse ju ülipiiratud kogus juurvilju, juustu, mune, liha või kala.

Selline lõunasöök sisaldab palju süsivesikuid, aga liiga vähe valku, kiudaineid ja kasulikke rasvu. Kui valida endale täisteraleib, on see pisutki toitvam, kuid näiteks valge sai on lihtsalt tühjad kalorid.

Mõnikord võivad võileivad kalorite ja süsivesikute arvu poolest isegi magustoite ületada. Samas on vähetõenäoline, et pärast lõunaks söödud võileiba kõht järgmise toidukorrani täis püsib – üsna varsti tekib tahtmine näksida.

Muidugi võib aeg-ajalt lõunaks süüa oma lemmikvõileiba, kuid proovi seda toitu täiendada värske salatiga, mis sisaldab rohelist ja köögivilju. Soovi korral võid leivale lisada veidi rohkem juustu. Nii on lõunasöök tervislikum ja palju kõhtutäitvam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles