ETTEVAATUST Nähtamatu oht, mis vargsi suhteid lõhub

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Erinevalt alkoholismist või narkosõltuvusest pole seda sõltuvust kõrvalseisjal mitte ainult pea võimatu ära tunda, vaid enamik elanikkonnast peab seda ka väärtuslikuks ja imetlusväärseks. Seda premeeritakse kiituse, raha ja muude hüvedega. Sellega on ainult üks probleem: see tapab.

On teada, et see hävitab töö- ja eraelu tasakaalu ning ohustab vaimset ja füüsilist tervist. Töönarkomaania.

Töönarkomaani elu keerleb töö ümber ja teised eluvaldkonnad (näiteks suhted) jäävad tähelepanuta. Seda on ka raske kontrolli alla saada, sest sissetulek on äärmiselt oluline ja enamik inimesi peavad selle nimel tööd tegema. Suur osa inimestest ei tee tööd vaid raha pärast, vaid nad tunnevad ka, et see annab nende elule tähenduse, eesmärgi ja nad saavad olla kasulikud. See tõstab enesehinnangut. Mõtestatud töö on väga oluline, et eluga rahul olla.

Kui teha liiga palju tööd psühholoogilistel põhjustel, kannatab üldine elukvaliteet. Elus on üks valdkond, mis on rohkem suunatud emotsionaalsete vajaduste rahuldamisele – suhted. Need jäävad liigse töö tõttu aga unarusse. Sellel on irooniline, kuid mitte üllatav põhjus: inimloomus on selline, et valime kohustused, milles tunneme end pädevana, selle asemel et teha asju, milles end kuigi pädevana ei tunne (nagu suhted), kirjutab YourTango.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles