Electra: hinnang räägib ainult selle andjast

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Electra.
Electra. Foto: Kalle Veesaar/Hooaeg

Eesti üks tuntumaid saatejuhte Electra, keda võib peagi taas teleekraanidel näha saates «Eesti tippmodell ekstra», ütles vastates ajakirja Naised küsimusele, kui tundlik ta hinnangute suhtes on, et hinnang räägib ainult selle andjast, mitte sellest, kellele hinnangut antakse.
 

See tuleb tema sõnul ka saates väga hästi välja - kõik žüriiliikmed räägivad vastavalt oma professioonile täiesti erinevaid asju ja lõpuks ei räägigi ükski hinnang muust kui hindajast endast. Samas lisas ta, et žürii on nii professionaalne, et jagab tüdrukutele eelkõige õpetust ja näpunäiteid, mitte hinnanguid.

«Igaüks, kes kellegi kohta midagi ütleb, ütleb seda ainult iseenda kohta ja võrdluses millegagi. Kui keegi tundub kellelegi liiga igav või liiga lühike, räägib ta ainult omaenda hetke maitse-eelistustest. Mulle meeldib ütlus «Kõik, mis sa ütled või mõtled, käib sinu enda kohta, siin toas ei ole mitte kedagi teist», märkis ta.

Veel rääkis Electra, et see, millisena inimene ise ennast näeb, paistab ka välja, ning seega reedab välisele maailmale näidatav otseselt inimese suhte iseendaga.

«Ma soovitaksin eelkõige võtta aega ja teha tutvust iseenda olemusega, selle asemel et välimusele keskenduda. Kõik inimesed on ilusad ja need, kes selle lause mõttest aru saavad, ei vaja enam kunstripsmeid, kunstküüsi, solaariumipäevitust ega figuuri järgivaid riideid, et ennast enesekindlamana tunda.»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles