HÜVA NÕU ⟩ Treener jagab lihtsaid soovitusi, mis annavad kohe tulemusi

Raadio Elmar
Copy
Janika Koch-Mäel on head soovitused varnast võtta.
Janika Koch-Mäel on head soovitused varnast võtta. Foto: Mari Pukk

Raadio Elmari hommikuprogrammi väisas alanud «Liikumisaasta 2023» raames era- ja rühmatreener Janika Koch-Mäe, kes andis soovitusi, kuidas pärast külluslikku pühadeaega oma füüsist turgutada. Tunnustatud treener soovitab aktiivse liigutamisega alustada kohe, kuid teha seda tasa ja targu.

Spordiga võiks hakata tegelema vaikselt ning suurendada koormust järk-järgult. «Kõik asjad, mida me alustame väga suure tuhina ja hooga, ei pruugi tuua head lõpptulemust,» ütleb Koch-Mäe. Treener soovitab päeva alustada hommikuste venitusharjutustega, et oma keha üles äratada. Hommikused harjutused võiksid olla lihtsad ja kerged – käed üles, käed alla, kerepöörded ja teised pehmed liigutused.

Neid võiks teha kohe voodist üles tõustes ning enne venitusi süüa pole vaja. «Kui on plaanis juba hommikul teha natuke tugevam treening, siis kindlasti tuleks midagi süüa, sest öösel inimese veresuhkur langeb ja meil ei ole energiat, et ilma söömata treeningut teha,» ütleb Koch-Mäe.

Lisaks soovitab ta hommikul jalutada ja värsket õhku hingata. Janika sõnul annab selline kerge ja lihtne füüsiline aktiivsus kohe tulemusi, sest peamine muutus on hea enesetunne. «Usun, et umbes kuu aja pärast juba nähakse muutust ka kaalunumbris ja enesetundes, võib-olla istuvad riided kuidagi paremini selga kui vanasti näiteks,» lisab ta. Kuula saatest, millised nutikad pisimuutused aitavad kaasa paremale enesetundele ning saavutada püstitatud eesmärke:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles