Puukborrelioosi kahtlustanud naise sümptomid olid põhjustatud veel hullemast

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Hajameelsus maksis tüdrukule valusalt kätte
Hajameelsus maksis tüdrukule valusalt kätte Foto: Shutterstock

TikToki kasutaja Melanie Galeaz kannatas kaks aastat valude käes ja kahtlustas, et põeb puukborrelioosi. Kuid nii see polnud. 

Tüdruku sõnul tekkisid tal 14-aastaselt günekoloogilised probleemid. Galeaz läks arsti juurde, vihjates, et kahtlased sümptomid on tingitud sellest, et teda oli hammustanud puuk. Arst andis tüdrukule ravimid ja lasi ta koju.

Galeazi seisund aga ei paranenud. Kaks aastat eiras ta sümptomeid, lootes, et need kaovad aja jooksul. «Lõpuks läksin uuesti perearsti juurde ja siis edasi juba günekoloogi jutule. Spetsialist vaatas mind üle ja ahhetas,» meenutab ta. Günekoloog teatas, et tüdruku emakakaela ees on tampoon.

Tüdruku sõnul oli tampoon ka tema jaoks üllatus, ta oli selle kogemata sisse unustanud. Kuna hügieenivahend oli juba lagunemise etapis, oli see põhjustanud tugeva infektsiooni ning selle eemaldamine oli väga ebamugav ja valulik. «Arstid leidsid, et mul oli kehas infektsioon, mis on üsna loogiline, ning jõudsid lõpuks ka minu haigustunnuste tekkepõhjuse jälile,» rääkis ta. Galeaz tunnistas, et kogu selle aja ta ei teadnud oma halva enesetunde põhjust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles