SAAGE TUTTAVAKS ⟩ Need on stiilseimad naiskurjategijad maailma ajaloos

Virginia Hill, kes oli esimene naissoost maffiagängster USA-s. Foto: Kuvatõmmis Youtube’i videost / Life by Life
Naine
Copy

Kui eesmärk on panna toime suur kuritegu, tuleb selle õnnestumiseks sulanduda massi. Võttes arvesse, et enamiku kuritegelike plaanide ajendiks on raha, tuleb kriminaalidel kohaneda ühiskonna eliidiga. Mõistagi aitavad sellele kaasa kaunis välimus ja enesekindel hoiak, mis on olemas kõigil allpool välja toodud naistel.

Anna Sorokin

Anna Sorokin, tuntud ka kui Anna Delvey, on kuulus petis, kes suutis panna New Yorki eliidi uskuma, et ta on saksa soost pärijanna. Naisel õnnestus pääseda ühiskonna jõukamatesse ringkondadesse ja ta oli jõudnud oma äriplaanidesse miljoneid paigutada, enne kui ta petturina paljastati. Sorokini edu saladus oli tema veenev miljonärilik stiil, mis pettis ära igaühe.

Sorokin mõisteti 2019. aastal suure varguse eest neljaks kuni 12 aastaks vangi, kuid vabastati 2022. aasta oktoobris. Naise kohta avaldatud intervjuude andmetel teenib Anna nüüd elatist enda joonistustega ning elab viisakas New Yorki korteris mõõdukalt glamuurset elu. Tema elust on tehtud muu hulgas menukas Netflixi sari «Inventing Anna», kus Annat kehastab Julia Garner.

Mata Hari

Mata Hari elas 20. sajandi alguses ning oli hollandi päritolu eksootiline tantsija, keda tunti tema võrgutava ilu ja ainulaadse tantsustiili poolest, mille naine õppis Ida-Indias (tänapäeval Indoneesia ja Malaisia). Ta oli endale välja mõelnud põhjaliku taustaloo, väites, et sündis iidses India templis, kus õppis tantsukunsti ja esines Euroopa publikule. Naisel oli tema kauni välimuse tõttu armusuhteid nii kõrgete sõjaväelaste kui ka poliitikutega paljudest riikidest.

Usuti, et Mata Hari tegutses spioonina prantslaste heaks, kes värbasid ta saksa kroonprints Wilhelmi võrgutamiseks, et temalt teavet hankida. Hiljem süüdistati teda aga topeltagendina töötamises ja prantslased hukkasid naise 1917. aastal spionaaži eest.

Virginia Hill

Bugsy Siegeli tüdruksõber Virginia Hill aitas mehel raha välja petta ja Euroopa pangakontodel hoiustada. Virginia oli aga rohkemat, kui lihtsalt gängsteri armuke. Hill juhtis rohkem kui kümme aastat Chicago Outfiti jõugu operatsioone ning väidetavalt aitas tema kaunis välimus jõuda nii kaugele, et luua narkokaubandusskeem koostöös Mehhiko kartelliga.

Elizabeth Holmes

Elizabeth Holmes on noor biotehnoloogist ettevõtja, kes osutus petturiks. Visa pühendumise ja usuga oma ettevõttesse Theranos sai ta investoritelt enda kätte miljoneid ning naist hakati pidama koguni tehnoloogiatööstuse imeks. Teda võrreldi toona A-kategooria kuulsustega ning Holmes kohtus teiste seas Joe Bideni ja Bill Clintoniga.

Holmes võttis stiili osas eeskuju Steve Jobsilt, kandes iga päev peaaegu sama riietust: musta pükskostüümi, kõrge kaelusega sviitrit ja punast huulepulka. Punase vaiba üritustel jõudes jäi Elizabeth oma tunnusvärvide juurde ning nägi alati elegantne välja. Paraku ei olnud naise petuskeem sama hästi läbimõeldud kui tema garderoob, seega mõisteti ta 2022. aastal pettuses süüdi.

Patty Hearst

Patty Hearst oli noor kirjastuse pärija, kui ta 1974. aastal vasakäärmuslaste rühmituse poolt rööviti. Väidetavalt sunniti teda vasakäärmuslaste eesmärgiga ühinema, millega seoses pidi Hearst pressima oma isalt välja miljoneid ja panema toime pangarööve, et kaotada nälg Los Angeleses.

Hearst veetis oma vangistajatega rohkem kui aasta ja võttis selle ajaga omaks nende vaated ja Che Guevarast inspireeritud riietuse. Kui FBI Patty üles leidis, esitati talle süüdistus pangaröövides, kuid hiljem karistust muudeti.

Pearl Hart

Pearl Hart oli naissoost lindprii, kes läks ajalukku oma kuritegelike põgenemiste tõttu. Ta on kurikuulus selle poolest, et pani 1899. aastal selga meesteriided ja viis läbi bussiröövi. Väidetavalt halastas Hart reisijatele pärast kogu nende raha võtmist ja andis igaühele ühe dollari tagasi, et nad saaksid süüa osta. Ta tabati ja vangistati, kuid arvatakse, et ta võlus vangivalvurid ära ning pääses põgenema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles