JÕULUIME Poolekilosena sündinud beebi tervenes ja lubati jõuluks koju

Naine
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Pisikese Abel Tranteri vanemad Georgia ja Aiden kartsid halvimat, kui laps sündis 24. rasedusnädalal poolekilosena. Poiss sündis vaid aasta pärast seda, kui tema vanem vend Jackson 15-päevaselt suri. Õnneks läks Abelil paremini ning ta saab veeta oma esimesed jõulud tervena kodus.

26-aastane Georgia põeb hemofiiliat ehk vere hüübimatust, mis võib põhjustada enneaegseid sünnitusi. Naine kahetseb siiani vanema poja kaotust, sõnades, et Jacksoni kaotamine oli halvim tunne, mida tunda on võimalik. «Tema emana tundsin ma pikka aega, et see on minu süü. Mu keha pettis teda. Kuid sisimas olin nii tänulik, et saime oma lapsega 15 ilusat päeva veeta.»

Paar ei plaaninud teist last saada, kuid Georgia jäi rasedaks vaid paar kuud pärast Jacksoni surma. «Kui ma sellest teada sain, oli see kõigi aegade suurim šokk,» sõnas naine. Lisaks šokile tundis Georgia ka kurbust, rõõmu ja ärevust tuleviku ees. Juba siis oli teada, et on suur tõenäosus, et temagi sünnib enneaegselt. Seepärast oli ema eriti õnnelik, kui sai poega esimest korda kallistada. Uskumatul kombel sündis Georgia teine poeg koguni veel väiksemana kui esimene, kuid see-eest nädal hiljem.  «Teadsin, et ta võitleb kõvasti, et meiega siin olla, ja tema suur vend jälgis teda ülalt,» rääkis ema.

Abel sündis suvel ja veetis 119 päeva vastsündinute osakonnas, enne kui ta viimaks koju lubati. Arstid imetlesid terve selle aja Abeli vaprust ja nimetasid teda võitlejaks. «Kui mulle öeldi, et poeg on piisavalt tugev, et koju minna, olin õnnest joobunud,» tõdes Georgia. «Abeli tulevik pole päris nii kindel, kui teistel lastel, kuid teeme iga tema päeva nii eriliseks kui võimalik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles