AASTA VÄRV ⟩ Just seda tooni näed järgmisel aastal nii moes kui sisekujunduses

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Üleilmne värviekspertide ettevõte Pantone kuulutas traditsiooniliselt välja aasta värvi. Nende ennustatud värvist saab trend nii rõivaste, sisekujunduse kui ka muu tootedisaini hulgas. 2023. aasta värv kannab nime Viva Magenta – elagu magentapunane. 

Tuleva aasta sügavat magentapunast kirjeldatakse kui puhast, energilist ja jõudu tähistavat. Pantone'i sõnul esindab julge, kartmatu värv rõõmu ja optimismi. Ebatavaline värv ebatavalisteks aegadeks, ütlevad nad.

Eelmiste aastate pehmed roosad ja viimaste aegade hele, külm roosa asenduvad seega sügava roosa varjundiga, mis on kusagil külma ja sooja vahel. See toon meenutab seda, nagu tabaks kuldse päikeseloojangu valgus tugevat roosat.

Foto: Shutterstock

Väidetavalt sobib see värv paljudele inimestele just sellepärast, et see on korraga nii külm kui ka soe. Nii harmoneerub see eri nahatoonidega.

Pantone'i kodulehel öeldakse, et värv julgustab «eneseväljendust ilma asjatute piiranguteta». Arvatakse, et see sobib ebakindlatesse ja tumedatesse aegadesse ning toob lootust paremale tulevikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles