Günekoloog hoiatab: päevade ajal väldi seda tegevust iga hinna eest

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Võimalik, et oled päevade alguses märganud, et näonaha seisukord on kordades halvenenud. Sellistel puhkudel tekib kohe tahtmine läbi viia mõni iluprotseduur, näiteks nahka koorida või tugevatoimelist maski teha. Günekoloog Lulu Ge soovitab intensiivsed ilurutiinid siiski päevade ajaks kõrvale jätta.

Vahetult enne menstruatsiooni algust on keha luteaalfaasis. Selle aja jooksul tõuseb osade hormoonide, näiteks progesterooni ja testosterooni tase kehas, mida sageli seostatakse liigse rasu tootmisega. Selle tulemusena tekivad päevade ajal kergemini erinevad nahaprobleemid, mida märgates on kõige tavalisem reaktsioon haarata kuivatavate või koorivate toodete (näiteks matistavad toonerid, koorijad või happed) järele.

Lulu Ge sõnul peaks sellel ajal oma nahka hoopis õrnemalt suhtuma ning jätma tugevamatoimelised ilurutiinid teiseks ajaks. «Kui teil algab menstruatsioon, on näonahk kõige tundlikum. See on tegelikult aeg, mil peaksite tegema pausi ja andma nahale ruumi puhata,» sõnab ta, ja märgib, et puhata tasub ka endal, mitte vaid oma nahal.

«Pärast menstruatsiooni, kui östrogeeni on juba juurde tulnud, on suurepärane aeg kõigi koorimiste ja hoolduste jaoks, et tuua esile naha värskem pool,» ütleb ta. «Peale päevi suudab nahk eri koostisosadega näohooldustooteid juba paremini vastu võtta. Nii ei pinguta te sellega üle ega põhjusta nahale täiendavat ärritust.» Seega tasub päevade ajal korraks näohooldusrutiin kõrvale jätta ning hoolitseda selle eest, et näonahk saaks hingata ja puhata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles