ISA KURI SEPITSUS Kultusfilmi «Üksinda kodus» seniteadmatu nüanss: Kevinit ei jäetud sugugi kogemata maha

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Legendaarne stseen filmist Üksinda kodus
Legendaarne stseen filmist Üksinda kodus Foto: imago stock&people/imago/United Archives/Scanpix

Jõuludeks koju unustatud Kevinist vändatud kultusfilm «Üksinda kodus» käib pühade juurde pea sama kindlameelselt kui hapukapsas või verivorstid. Kõik on seda filmi lugematuid kordi näinud, kuid lahendatud pole sugugi kõik saladused. 

Üle 30 aasta tagasi linastunud film on pulkadeni läbi arutatud, kuid tähelepanelikud vaatajad on leidnud seni tähelepanuta jäänud nüansi, mis paljastab filmi kõrvalliinina hoopis kurjakuulutava süžee. 

Filmi sisuks on saatuslik detsembripäev, mil Kate ja Peter McCallister lapsevanematena ämbrit kolistavad ja oma 8-aastase poja pühadeks üksinda koju unustavad. Poiss peab hakkama saama üksinduse, eakohaste hirmude, hambaharja ja pesupulbri ostmisega ning puhuri ja ämbriga oma kodu kaitsmisega madala intelligentsiga murdvaraste eest. Kõike seda seetõttu, et ta suutis suguvõsa õhtusöögil juustupitsa ja limpsitopsi abil kaose korraldada ning selle eest karistuseks pööningule magama saadeti. Saatuse tahtel läks sissemaganud pereemal meelest oma võsuke hommikul üles äratada ja reisile kaasa võtta, puuduolev laps meenus alles ookeani kohal lennukis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles