Kahekuuse pisipoisiga, kes viidi aiakuuri nutma ja rahunema, juhtus traagiline õnnetus

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Illustreeriva tähendusega foto
Illustreeriva tähendusega foto Foto: Shutterstock

Liverpoolis on käimas kohtuistung mehe ja naise üle, keda süüdistatakse oma lapse hooletusse jätmises. Ema ja isa viisid kahekuuse tillukese põnni hoovi peal asuvasse kuuri, sest kodu oli «ülerahvastatud».

Kohtunik Steven Parker rääkis Liverpoolis toimunud kohtuistungist, et paar tülitses, kuna neil tundsid puudust unetundidest ja omavahelisest intiimsusest. «Paistab et nad viisid beebi turvahälliga kuuri ja asetasid ebastabiilsele pinnale või liiga nõrgale pappkastile. Imik kukkus koos hälliga maha ja lämbus. Õnnetuse traagiline pöördepunkt juhtus kiirustamise või hooletuse tõttu.» 

Beebi pea oli kukkumise tõttu ebaloomulikus asendis, mistõttu oli tema hingamine takistatud. 

Vanemad eitavad oma süüd ja kinnitavad, et nad küll jätsid lapse järelvalveta, kuid kukkumine toimus hoopis nende magamistoas. «See, mis juhtus, on seletamatu,» rääkis oma tunnistuses ema, kelle nime ei ole avalikustatud. Kohtunik aga leidis, et on piisavalt tõendusmaterjali, et laps siiski kuuris viibis ning oli viidud sinna vanemate silma alt ära. «Traagiline õnnetus juhtus 2020. aasta juunis pandeemiaperioodi lockdown-i ajal. Vanemad olid väidetavalt teineteisest väsinud ja unepuuduses, majas elas korraga liiga palju inimesi, mistõttu kannatas nende omavaheline intiimelu ning nad otsustasid tita mõneks ajaks jalust ära viia.» 

Parkeri sõnul vajasid vanemad lapse eest hoolitsemisest puhkust ning beebi viidi mujale, et ta saaks nutta ja end ise «rahustada». Tema väitel on vanemad omavahel valeandmete esitamises kokku leppinud, et karistusest pääseda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles