HÜVA NÕU ⟩ Nii elad pimeda aja energiliselt ja heatujuliselt üle (1)

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kas oled üks nendest, kes hakkab keset talve pidevalt väsimuse üle kurtma? See on igati mõistetav, sest päikselist aega on kahetsusväärselt vähe ning enamasti veedetakse see vähenegi töö juures või koolis istudes. Õnneks on olemas mõned viisid, kuidas talv enda jaoks nauditavamaks muuta.

1. Söö regulaarselt valgurikkaid toite

Isegi, kui näljatunnet ei teki, tasub süüa iga 3-4 tunni tagant veidigi sooja toitu, et keha maha ei jahtuks. Ühtlasi on soovitatav lisada kõikidesse toitudesse midagi valgurikast. Sageli unustatakse proteiin kokates ära, ent hea enesetunde seisukohalt ja organismi vajaduste katmiseks tuleb seda võimalikult regulaarselt tarbida. Mõistlik on süüa iga toidukorra ajal ube, läätsi, pähkleid või seemneid.

2. Võta iga päev D-vitamiini

D-vitamiin on päikesevitamiin ja aitab toetada head meeleolu. Soovituslik on tarbida umbes 4000 IU-d päevas, et säilitada vajalik vitamiinitase läbi talve.

3. Head rasvad aitavad külmatunnet vältida

Selleks, et külm ei hakkaks ja tuju hea püsiks, tasub tarbida ka Omega-3 rasvhappeid, mida leidub kalas, vetikates ja pähklites. Eriti palju häid rasvu saab kreeka pähklitest. Teadlased on leidnud, et kalaõlilisandid võivad leevendada kerget kuni mõõdukat depressiooni sama hästi kui antidepressandid.

4. Ära unusta B-vitamiini

B12, folaat ja B6 on energia säilitamisel kriitilise tähtsusega. Üldiselt leidub B-vitamiine tervislikes töötlemata toitudes, nagu näiteks liha, kaunviljad, täisteratooted ja köögiviljad.

5. Liigu regulaarselt värskes õhus

Nädalavahetustel tasub võimalusel õue minna ja vähemalt pooletunnine või tunnine jalutuskäik teha. Loomulik päikesevalgus aitab tõsta erksust ja tuju ning parandab und.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles