Uuring: naiste ja meeste higi lõhnavad nagu need toiduained

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Uuringust selgub, et nii meestel kui ka naistel on oma eriline lõhn. Paraku pole tegu aga tegu sugugi nii meeldivate lõhnadega, kui tahaks loota.

Šveitsi teadlased võtsid 2009. aasta murrangulises uuringus meeste ja naiste kaenla alt higiproovid, segasid neid seal tavaliselt leiduvate bakterite ensüümidega ja avastasid, et mehed lõhnavad nagu juust ja naised nagu greip või sibul.

Väljaandes «The Joy of Sex» on öeldud, et naise loomulik lõhn on üks peamisi hea seksi koostisosi. «Naise loomulik lõhn võib olla võimas relv (miski ei võrguta meest kindlamalt – ja see võib juhtuda isegi alateadlikult), kuid samas oskab osav mees enda naise lõhnast aru saada, millal ta on seksuaalselt erutatud.»

Lisaks leidis teadlaste kokku pandud nuusutajaterühm, et naiste higiproov lehkas kehvemini kui meeste oma. Võib-olla on see tingitud muidugi sellest, et naised oskavad reeglina paremini maskeerida ebameeldivaid lõhnu deodorandi või parfüümiga.

Uuringu korraldas üks Šveitsi ettevõte lootuses tuua kunagi turule deodorandid, mis võitleksid konkreetselt nende lõhnade vastu, vahendab YourTango.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles