REKLAAMI OHVER Naine neelas alla imekivi, mis lubas kõik haigused ravida, kuid...

Naine
Copy
Naise söögitorusse kinni jäänud kivi.
Naise söögitorusse kinni jäänud kivi. Foto: Kuvatõmmis

70-aastane naine kannatas pikka aega kurnava köha all. Haigusest paranemiseks soetas pensionär imekivi, mis pidi müüjate sõnul ravima iga haiguse. Selleks tuli kivi lihtsalt suus hoida. 

Köha käes kannatanud Vietnami Bac Giangi provintsi elanik ostis «imelise» kivi, et see võuluväel kõik tema füüsilised vaevused kaotaks, kirjutab VN Express.

Juhiseid järgides pistis naine kivi suhu, läks magama ning ta neelas selle kogemata alla. Ärgates tundis pensionär kurgus tugevat valu ja sattus paanikasse. Sugulased viisid ta haiglasse.

Meditsiiniasutuses tehti patsiendile röntgenpilt, mis näitas, et naise söögitorusse oli tõepoolest kinni jäänud umbes kahe sentimeetri suurune ese. Kirurigid eemaldasid operatsiooni käigus kivi ning teadaolevalt on naise seisund praegu stabiilne.

Arstid kutsuvad inimesi üles mitte usaldama internetis müüdavaid kahtlase päritoluga meditsiinitooteid. Kui võõrkeha on kogemata alla neelatud, tuleb viivitamatult arsti poole pöörduda. Arstid manitsevad, et võõrkeha ei tohiks hakata ise «torkima», kuna see võib veelgi sügavamale vajuda ja/või halvimal juhul ka lämbumist põhjustada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles