PALJUD EI TEADNUD ⟩ Kerge nohu korral aitab see suurepärane jook (1)

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

November on gripi ja teiste viirushaiguste kuldaeg, mil peaaegu kõigil on tunne, et tahaks ühel hetkel lihtsalt voodisse kukkuda ja sinna kevadeni sooja jäädagi. Aga mida teha, kui viiruhaigused on sinust võimust võtnud?

Kõik teavad klassikalisi näpunäiteid, mis peaksid paranemisprotsessi soodustama ja enesetunnet leevendama. Kõige tavalisem nõuanne on juua teed, süüa küüslauku ja mett ning võimalikult palju puhata.

On ka veidi teistsugused näpunäited, millest peaaegu keegi pole kuulnudki, rääkimata ise proovimisest. See järgmine väga omapärane nipp pärineb Saksamaalt, kus külmarohuks soovitatakse omale üks tassitäis õlut soojendada. Väidetavalt aitab see paraneda ja muudab enesetunde paremaks. 

Ilmselt mõjub soe alkoholi, humala ja linnase kooslus nohu, köha ja kurguvalu korral hästi. Tõenäoliselt avaldavad positiivset mõju just õlles sisalduvad humalad. Koos teiste ravimtaimedega kasutatakse humalat ka valu vaigistava vahendina. Huvitav fakt on veel ka see, et kui jumal alandab meestel sugutungi, siis naistele mõjub see tõelise armurohuna. 

Kindlasti tasub silmas pidada seda, et raske haigestumise korral saab sind vaid arst aidata. Väikese nohu korral võib tassitäis sooja õlut jällegi väga hästi aidata!

Õlut soojendades jälgi, et sa ei laseks seda keema. Soojenda seda parasjagu, et õlu oleks kohe joodav.

Jaga artiklit ka oma sõpradega!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles