AJALOOLINE HETK ⟩ Miss Ameerikal saavutas esmakordselt võidu transsooline modell (4)

Naine
Copy
Miss Ameerika võistlejad aastal 2008.
Miss Ameerika võistlejad aastal 2008. Foto: Shutterstock

Missivõistluste standardid on olnud aastaid rangelt paigas, kuid viimasel ajal on hakanud need järk-järgult muutuma. Seda näitab ka asjaolu, et äsja toimunud Miss Ameerika konkursi võitis esimest korda transsooline naine, Brían Nguyen.

Ameerika Ühendriikidest, New Hampshire'ist pärit 19-aastane neiu krooniti pühapäeva õhtul tiitliga «Miss Greater Derry 2023». Autasuks määrati missile, kes õpib Nashua Community College'is ärijuhtimise erialal, kopsakas stipendium.

Auhinnaga pärjatud miss on juba paika pannud ka tulevikuplaanid. «Plaanin kasutada oma haridusalaseid teadmisi, et hakata looma jätkusuutlikke ja eetiliselt toodetud rõivaid ja kosmeetikat». Naine on Instagramis öelnud, et soovib jätkata karjääri ka modellinduses ja sotsiaalmeedias.

Missivõistluste kõrvalt on Nguyen algatanud enda sotsiaalmeedia liikumise #QueensAreEverywhere, mille eesmärk on anda noortele kindlustunnet oma valdkonnas edu saavutamiseks. Brían on veendunud, et saab nii kogukonna heaolule kaasa aidata. Naine on pidanud oma soo tõttu taluma laialdast kriitikat, kuid on enda sõnul sellega juba harjunud ning suudab solvangutest üle olla. Nüüd inspireerib ta ka teisi isiklikule arengule keskenduma ja kiusajatele selga pöörama.

Kohaliku Miss Ameerika konkursi võitmine andis Bríanile vaid indu juurde. «Olen väga liigutatud, et saan olla esimene transsooline naine, kes on Miss Ameerika tiitliomanik,» rääkis ta juubeldades oma Instagrami kontol. Oma julge teoga osaleda missivõistlusel soovib naine julgustada ka teisi transsoolisi naisi enda üle uhkust tundma ning end maailmale näitama.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles