Kaval egiptlane, suur raha ja kuninglik tragöödia

Betty Ester-Väljaots
Copy
Diana ja Dodi pildid Harrodsi kaubamajas. REUTERS/Dylan Martinez/Files (BRITAIN) FOTO: Dylan Martinez
Diana ja Dodi pildid Harrodsi kaubamajas. REUTERS/Dylan Martinez/Files (BRITAIN) FOTO: Dylan Martinez Foto: Dylan Martinez

Briti kuningapere elus on tähtsat rolli mänginud pururikas perekond Egiptusest. Al-Fayed püstitas oma pojale ja tema silmarõõmust printsessile ausamba.

Briti telesarja «The Crown» viies hooaeg keskendub Briti kuningapere 1990ndatele aastatele, kus olulisteks tegelasteks oli Mohamed Al-Fayedi perekond. Rikka ärimehe Al-Fayedi vanim poeg Dodi (1955–1997) hukkus koos printsess Dianaga (1961–1997) autoõnnetuses Pariisis. Dodi lohutamatu isa andis kõvasti hoogu vandenõuteooriale, nagu oleks Briti luure ja prints Philip selle autoõnnetuse taga.

See teooria sai kohtus ümber lükatud. Emotsionaalne Al-Fayed aga püstitas oma pojale ja tema silmarõõmust printsessile ausamba oma templisse Harrodsi kaubamajja. Ka praegu seisab seal eskalaatorite vahel kummaline pronkskuju, kus mees ja naine sirutuvad linnu järele, ning Dodi ja Diana pildid on kuldses raamis, mille juures on veiniklaas, millest Diana väidetavalt enne oma surma jõi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles