KUULA LUGU ⟩ Koit Toome avaldas võimsa ballaadi: üle hulga aja olen väga rahul

Raadio Elmar
Copy
Koit Toome
Koit Toome Foto: Konstantin Sednev

Koit Toome rääkis raadio Elmar hommikuprogrammis tormilisest aasta lõpust. Muusikul on käsil mitmed ägedad kontserttuurid, lavalt võib teda leida nii Noorkuu, Saara Piusi, Indrek Raadiku kui ka Nubluga. Mees tunnistas, et kui ta nooruspõlves kirjutas ühe öö jooksul viis demo valmis, siis täna teeb ta muusikat vähem ja oluliselt põhjalikumalt. 

«Peale suve oli veidi rahulikum periood. Nüüd tulevad uued projektid, kõik üksteise otsas ja korraga. Kuid elu on näidanud, et see on kõikidel inimestel nii. Eks see ole meie elukutse puhul ka tavapärane - muusikutel läheb aasta lõpp pea alati kiireks,» avaldas Koit Toome raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!».

Toome märkis, et enne tormilist hooaega sai isiklikus plaanis aeg hetkeks maha võetud. «Just oli väike puhkus, neli päeva täpsemalt - kogusin aasta lõpuks jõudu. Aga nüüd siis töölainel ja suure mölluga. Eile oli teatris Vanemuine viimane «ABBA kontsert» ja uuest nädalast algab tuur «Pöördes». Päris kindlasti tuleb ka jõulutuur, seekord Noorkuuga,» lisas ta.

«Tegemist on kõvasti. Kõigele lisaks on veel ka oma bändiga esinemised, peamiselt nädalavahetustel. Esinemiste jaoks tuleb muidugi ette valmistada - kõvasti on erinevat materjali, lugusid ja proove,» avaldas ta.

Toome rääkis raadio Elmar hommikuprogrammis ka oma uuest palast, mis kannab pealkirja «Hääletu». «Avalikkus on kuulnud killukest sellest loost meie kodumaises filmis «Jahihooaeg». See power-ballaad valmis aasta tagasi, lihtsalt klaveri taga klimberdades. Lugu sai nüüd endale ka muusikavideo, filmimine oli kõigest kolme nädala eest. Suurepärase lüürika on kirjutanud Jana Hallas. Üle hulga aja olen väga rahul,» lausus ta.

«Lisaks on tulemas veel lugu, mille kirjutasin koos Vaiko Eplikuga. Tegemist on väga kihvti materjaliga, kuid veel hetkeseisuga avaldamata. Ka telesaate «Pöördes» tarvis kirjutasin uut muusikat,» avaldas Toome.

Mees lisas, et pool tema äsja möödunud suvest kulges just telesaate «Pöördes» võtete rütmis. «Meil oli kahe kuu peale kokku 24 võttepäeva. Olin nii selle asja sees ja mul polnud vaja üldse pingsalt nuputada, millise tunnusloo telesaatele kirjutan. Emotsioonid on veel värskelt meeles - kiired autod, trikilennukid ja üks suur action. Laul tuli tõesti iseenesest! Valmis kõigest kahe päevaga,» tunnistas ta.

«Minu vanuses on vaba aega järjest vähem ja vähem. Isiklik argielu ja lapsed võtavad nii suure osa. Nooruspõlves istusin ööd läbi üleval ja kirjutasin erinevaid lugusid sahtlisse. Mõne öö jooksul kirjutasin lausa viis laulu demo valmis! Nüüd on siiski ajad teised. Mul peab olema konkreetne siht ja teadmine, mille jaoks muusikat kirjutan. Pigem teen vähem ja põhjalikult,» rääkis Koit Toome raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!». 

Kuula intervjuud SIIN. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles