HÜVA NÕU Kui kaua peab pärast lahkuminekut ootama uue suhtega?

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Lahkuminek partnerist on sageli traumeeriv kogemus. Eriti kui suhe kestis kaua ja sa tõesti armastasid teist inimest. Hädad, mis tabavad, ulatuvad vaimsetest füüsilisteni – inimene võib tunda isegi peavalusid, nahaprobleeme ja südamepekslemist.

Kõik see jama tuleb läbi elada, enne kui kaalud uue suhte loomist. Läbida tuleb leina etapid: eitamine, viha, kauplemine, depressioon ja aktsepteerimine. Psühhoterapeut Rebecca Hendrix ütles: «See on trauma. See on šokk.» Ta lisas, et tunnete endale tunnistamine on elutähtis, sest kui püüad kaotusvalu vältida või käituda nii, nagu lahkuminekut poleks olnudki, pikendad vaid oma leina. «Ja kui sa ei leina korralikult, tähendab see ka seda, et sa ei lahenda kunagi oma tundeid suhte ja selle lõpu osas. See muutub uuele partnerile emotsionaalselt väga raskeks.»

Psühholoog Paulette Kouffman Sherman ütles, et kuu on minimaalne miinimum enne uude suhtesse minekut. «Enamik inimesi, kui nad olid üsna tõsises suhtes, vajab kuu või kaks, et lahkuminekut töödelda, leinata ja sellest saadud õppetunnid omaks võtta.» Ta hoiatas aga, et mida pikem suhe, seda rohkem aega on vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles