ÕHUS ON ARMASTUST ⟩ Just nendes riikides sõlmitakse enim abielusid

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Eesti inimesed väärtustavad perekonda. Abielu on traditsiooniliselt seotud kooselamise ja laste saamise ning kasvatamisega. Suurbritannia võrdlusportaali Confused ülemaailmses analüüsis selgusid riigid, kus abiellutakse kõige rohkem. Vaata, mitmendale kohale Eesti jäi!

Kogu maailma statistika kohaselt sõlmitakse Küprosel enim abielusid. Küprosel sõlmiti 2019. aastal 8,9 abielu 1000 elaniku kohta. Kreeka mütoloogias peetakse Küprost Aphrodite sünnikohaks «armastuse saareks» ja tundub, et see nimi peab paika.

Teisel kohal on Kesk-Euroopa riik Ungari 6,9 abieluga 1000 elaniku kohta. Ungaris on paaril viimasel aastal abiellujate arv märgatavalt kasvanud. See võib osaliselt olla tingitud asjaolust, et valitsus on abielluvatele ja lapsi saavatele inimestele kehtestanud tugevad rahalised stiimulid.

Kolmandal kohal on Türgi, kus sõlmitakse 5,8 abielu 1000 elaniku kohta. Ka Türgis julgustatakse abielluma, kusjuures varakult abiellunud paarid saavad selle eest sularahamakseid.

Eesti on selles nimekirjas kümnendal kohal, kus 1000 elaniku kohta sõlmitakse 4,6 abielu. Näiteks 2021. aastal sõlmiti 2305 abielu, mis on 71 võrra rohkem kui 2020. aastal. 

Täielikku ülevaadet näed SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles