KASUTAJAD ON MARUS Instagram kustutas täna põhjendamatult miljoneid kontosid (2)

Kathleen Loss
, ajakirjanik
Copy
Foto: Shutterstock

Kas läksid õhtupoolikul Instagrami ja avastasid ehmatusega, et sinu jälgijate arv on märgatavalt vähenenud? Instagrami andmetel on rakendusest põhjuseta eemaldatud miljoneid kasutajaid ning probleemiga tegeletakse.

Erinevatel sotsiaalmeediaplatvormidel on sõna võtnud murelikud Instagrami kasutajad, keda rakendus on ootamatult hoiatanud, et nende kontod suletakse lõplikult. Murettekitavad hoiatused hakkasid ilmuma täna päeval kella ühe paiku ning nendes lubatakse päeva lõpuks kontod lõplikult sulgeda. Seejärel öeldakse hoiatuses, et konto omanikul on 30 päeva aega otsusega mitte nõustuda. Instagram on nüüd kinnitanud, et probleemist ollakse teadlikud ning sellega tegeletakse.

Praegu pole öeldud ühtegi sõna selle kohta, mis osadele kasutajatele hoiatuse põhjustas, kuid sõnum viitab sellele, et konto suletakse, kuna kasutaja pole järginud rakenduse kasutamise reegleid. Mõned inimesed on koguni teada andnud, et nende kontod on suletud ilma igasuguse hoiatuseta. Kuigi probleem pole tabanud kõiki Instagrami kasutajaid, on paljud kinnitanud, et nende jälgijate ja jälgitavate arv on vähenenud. Selle põhjuseks on suur arv kontosid, mis on sotsiaalvõrgustikust eemaldatud.

Meta jaoks pole see olnud hea nädal, kuna ka WhatsApp kannatas äsja suure katkestuse all, mille tõttu ei saanud kasutajad peaaegu kaks tundi sõnumeid saata. Sellele järgnes tõrge, mille tõttu jooksid Facebook ja Instagram vahetult enne nädalavahetust kinni. Kuni Meta, kellele nüüd kuulub Instagram, pole kinnitanud, et tõrge on päriselt olemas, tasub vältida linkidel klõpsamist, kuna tegu võib olla keeruka pettusega, mille eesmärk on varastada isikuandmeid, näiteks kasutajanimesid ja paroole.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles