Elon Musk plaanib taaselustada naiste poolt palavalt armastatud veebiplatvormi

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Äsja Twitteri soetanud Elon Musk uuris jälgijatelt, kas ta peaks tagasi tooma 2016. aastal tegevuse lõpetanud lühivideote rakenduse Vine, kuna soovib Twitteri uue omanikuna ettevõtet kardinaalselt muuta.

Maailma rikkaimaks meheks kuulutatud Musk korraldas pühapäeval Twitteris küsitluse, soovides teada, kas rakenduse kasutajatel oleks huvi aastate eest tegevuse lõpetanud Vine'i vastu. Kuue tunni jooksul andis enam kui 2 miljonit hääle sotsiaalmeediaplatvormi taaselustamise poolt, mis moodustas 70 protsenti vastanutest.

Esmakordselt 2013. aastal käivitatud Vine võimaldas kasutajatel jagada kuuesekundilisi videoid, mis käivituvad automaatselt. Just sellel platvormil said tuule tiibadesse internetikuulsused Logan Paul ja David Dobrik, aga ka laulja Shawn Mendes.

Rakenduse populaarsus vaibus pärast seda, kui paljud populaarsemad sisuloojad platvormilt lahkusid. Lahkumise põhjuseks toodi reklaami- ja monetiseerimisvõimaluste puudumist. Twitter lõpetas Vine'i 2016. aastal, säilitades arhiiviteenuse, kuni see kolm aastat hiljem täielikult suleti. Twitteri asutaja ja toonane tegevjuht Jack Dorsey kirjeldas hiljem Vine'i sulgemist kui oma suurimat kahetsust.

Vine-le järgnesid Musical.ly ja TikTok, kuid miljonitele 90ndate lastele on jäänud Vine rakenduse järeltulijatest hoolimata kõige südamelähedasemaks.

Musk tõdes, et Vine'i taaselustades tuleb tal konkureerida TikTokiga, mistõttu uuris ta juutuuber Mr Beasti käest, kuidas rakendust TikTokist paremaks muuta. Mr Beast soovitas teha formaadi kopeerimise võimalikult raskeks või koguni võimatuks, viidates Instagram Reelsile ja Youtube Shortsile kui viisidele, kuidas teised tehnoloogiaettevõtted on püüdnud saada osa TikToki tähelennust.

Seda, kas Elon Musk Vine'i ka päriselt tagasi toob, näitab vaid aeg. Igatahes on mõte õhku visatud ja miljonite poolt kiiduavaldustega vastu võetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles