See kiire muutus ilurutiinis vähendab juuste väljalangemist

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Viimaste aastate jooksul on ilutööstuses üha rohkem esile kerkinud sõnum, et peanaha eest tuleks sama korralikult hoolt kanda kui näonaha eest. Varasemalt pigem unarusse jäetud piirkonnas tuleks kasutada kvaliteetseid koostisosi ja hooldusi.

Dermatoloog Iris Rubini sõnul võrdub juuksehooldus koguni nahahooldusega. See tähendab, et tooted, mida kasutatakse ainult juuksekiududel, võivad samuti mõjutada naha seisukorda.

«Juuksetooted võivad sattuda nahale ja ummistada poore, ärritada ja kuivatada nahka või põhjustada ekseemi ja muid nahahaigusi. Mõnel juhul võivad need viia isegi juuste väljalangemiseni,» räägib Harvardis õppinud dermatoloog Iris Rubin, kes on spetsialiseerunud peanaha tervisele. Ta on loonud ka oma ettevõtte SEEN Hair Care, kus loob peanahka mitteärritavaid nahahooldustooteid.

Nahahoolduse valdkonnas on tõusev trend tooted ja kollektsioonid, mis on suunatud tundlikule nahale ega sisalda allergeene. Juuksehooldustoodete pakendil kohtab tundlikule nahale sobivuse märgist aga kordades vähem kui üldse. Paljudele inimestele võib puhtama koostisega toodete leidmisest kasu olla.

«Kõik, mida oma juustele kannate, satub ka teie nahale. Kui kasutate šampooni või palsamit, jõuab see muu hulgas peanahale, näole, rindkerele ja seljale. Isegi pärast loputamist jääb nahale õhuke juuksehooldusjääkide kiht,» räägib Iris. Naise sõnul pole see probleemiks, kui kasutatavad tooted on nahasõbralikud. Eriti tasub seda jälgida neil, kellel on kalduvus aknele, ekseemile, kuivusele ja muudele ärritustele.

Juuste väljalangemine on küll keerukas probleem, millel on mitu võimalikku põhjust, kuid allergeenivabade toodete leidmine võib seda vähendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles