60-aastane mees püstitas kõrvitsaga jõel aerutades Guinessi rekordi

Naine
Copy
Foto: Kuvatõmmis Youtube’i videost / Newzee

Ühe Nebraska elektrijaama töötaja pikaaegne unistus oli püstitada Guinessi rekord kõrvitsaga mööda jõge aerutades. Tema suureks rõõmuks see õnnestuski – mees suutis sõita 61 kilomeetrit Missouri jõel 383 kilogrammi kaaluva kõrvitsaga, edestades senist rekordiomanikku.

60-aastane Duane Hansen ütles teisipäeval, et kavatseb sel nädalal esitada registriorganisatsioonile video- ja tunnistajate ütlused, mis dokumenteerivad tema 12-tunnist laevareisi Bellevuest Nebraska Citysse. Organisatsiooni andmetel püstitas senise rekordi 40 kilomeetrit 2018. aastal Põhja-Dakotast Minnesotasse aerutanud mees.

«Ma olin sellest kaua unistanud,» rääkis Hansen õnnelikult. «Olen tegelenud kõrvitsate kasvatamisega viis aastat, et saada aerutamiseks piisavalt suur kõrvits.» Bellevue linna ametnikud aitasid teekonda oma Facebooki lehel dokumenteerida, märkides ära, millal Hansen avalikest dokkidest startis, millal ta näis ületavat vana rekordi ja millal ta jõudis Nebraskasse. Mees tähistas rekordi püstitamise päeval ka enda 60. sünnipäeva ja nimetas aerutusretke kõrvitsas ainulaadseks viisiks seda meeles pidada.

Hansen sõnas, et idee maailmarekordi püüdmiseks sai ta pärast seda, kui osales kõrvitsakasvatuse seminaril Oregonis ja kohtus eelmise rekordiomanikuga. Tal kulus viis aastat, et saada kõrvits, mis oleks piisavalt suur, et ta finišijoonest üle saada. «Olen kasvatanud palju ebapiisava suurusega kõrvitsaid,» ütles Hansen ja märkis, et on kasvatanud tuhandeid kõrvitsaid vahemikus 90-180 kilogrammi. Võidu tõi lõpuks koju 383 kilogrammi kaalunud kõrvits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles