ÜLLATAV Sellised näevad välja maailma kalleimad teksad

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kui mõelda teksade peale, mis maksavad kümneid tuhandeid eurosid, võib tekkida küsimus, kas nendele on lisatud vääriskividest või kullast detaile. Nüüd tuleb välja, et utoopilise hinna saab küsida ka kaks sajandit kaevanduses vedelenud tavaliste teksade eest.

1880. aastatest pärit Levise teksapüksid müüdi Uus-Mehhiko väikelinna oksjonil ligikaudu 88 tuhande euro eest. Need leidis teksaarheoloog mahajäetud kaevandusest. Pika ajalooga pükste eest küsiti üks kõrgemaid hindu, mis kunagi teksapaari eest makstud, sealhulgas 15 protsenti ostja lisatasu.

Teksad soetanud teksahooldustöökoja omanik Zip Stevenson peab pükse äärmiselt haruldaseks nende kulumisseisundi ja suuruse tõttu.

Stevenson kuulis teksadest esimest korda umbes viis aastat tagasi, kui need avastas Michael Harris, kes on viis aastat viiekümnest mahajäetud kaevandusest teksasid otsinud. Ostja sõnul pole ta leidnud võrdse kvaliteediga paari. Teadaolevalt eksisteerib vaid paar sarnast paari, kuid neid hoitakse muuseumides ja need on kandmiseks liiga õrnad.

See paar on aga üllatavalt vastupidav, nii et neid saab kindlasti kanda, rääkis Stevenson CNN-ile. Teksadel on paar pehmet kohta, mida võiks veidi tugevdada, kuid muidu on tegu soliidsete teksadega. «Ma kujutan ette, et Johnny Depp või Jason Momoa võiksid neid kanda,» ütles ta.

Praegu hoitakse pükse Los Angeleses Stevensoni Denim Doctorsi poe lähedal asuvas seifis ja neid saab vaadata kokkuleppel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles