Kuningas Charles teenis oma ema lemmikloomade müügiga üle miljoni euro

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Charles III porgandiga hobust toitmas
Charles III porgandiga hobust toitmas Foto: Andrew Milligan/Pool/REUTERS/Scanpix

Suurbritannia kuningas Charles III teenis üle 1,3 miljoni euro, müües oma emalt päranduseks saadud võidusõiduhobustest 14 looma. 

Kuningas Charles päris hobused kuninganna Elizabeth II-lt, kes suri 8. septembril Balmoralis. 

Vaatamata sellele, et edukad sporthobused tõid sisse märkimisväärseid auhinnarahasid, tundub, et kuningas ei tunne võidusõidu vastu piisavalt suurt huvi, et hobuseid edasi pidada. 

Samas Camilla armastab hobuste võidusõitu ja sobiks loomulikult kuningliku talli esindajaks. Mõned kuningapere fännid sooviksid aga hoopis, et palee hobustepidamise traditsiooni jätkaks Zara Tindall, printsess Anne'i ratsutamisega tegelev tütar, kes saaks selle rolliga silmapaistvalt hästi hakkama.

Norfolkis 300 aakri suurusel Sandringhami kinnistul paiknevas esmaklassilises tallikompleksis elab 38 aretuseks kasutatavat tõumära ja umbes 30 varssa.

Lahkunud kuninganna investeeris oma hobuste aretusse palju, ta oli oma loomadesse väga kiindunud. Lausa nii palju, et lasi tallide juhil David Somersil paigaldada kogu talli kaamerate võrgustiku, et kuninganna saaks soovi korral oma Ipad-ist varssade sündimist jälgida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles