PILDID Bolt ja Tanel Veenre valmistasid vanadest tõuksidest ehted

Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Foto: Johann Kööp

Koostöös ehtekunstnik Tanel Veenrega tuli välja Bolti esimene ehtekollektsioon – kasutatud Bolti tõukeratastest valminud kõrvarõngad, käevõrud ja kaelaehted.

Hardwear nime kandvasse kollektsiooni kuulub 6 disaini erinevates värvitoonides ja viimistlustes. Kõik ehted on käsitsi valmistatud samast ultrakergest ja vastupidavast alumiiniumist, millest tehakse Bolti tõukerattaid. Kollektsiooni kuuluvad ka helkurvärviga viimistletud ehted, mis aitavad õhtutundidel linnas liikuvatel kandjate pimedas nähtavad olla.

Foto: Johann Kööp

«Sarnaselt Bolti tõukeratastele on Hardwear kollektsiooni märksõnad kestlikkus ja ohutus,» ütles Bolti-poolne projekti loovjuht Kerttu Keermaa. «Järgime nullprügi põhimõtet, kus uute mudelite saabudes suunatakse vanad tõukerattad alati taskasutusse. Samuti usume, et liiklusohutus on jagatud vastutus ning jalakäijad ja jalgratturid saavad ennast ise helkurite kandmisega pimedas nähtavaks muuta.»

Foto: Johann Kööp

Ehtekollektsioon valmis koostöös auhinnatud Eesti ehtekunstniku Tanel Veenrega. Veenrele omane mänguline stiil on olnud esindatud üle 300 näitusel üle kogu maailma. Ta on pälvinud erinevaid rahvusvahelisi tunnustusi, sealhulgas Londoni moenädalalt, ning on Eesti Vabariigi Kultuuripreemia ja Kuldnõela laureaat.

Iga ehte loomine algas Bolti tõukeratastele omase rohelise värvi eemaldamisest metallilt, seejärel lõikas ja kujundas Veenre metalli ning anodeeris ja värvis ehted käsitsi.

Foto: Johann Kööp

«Minu jaoks oli Bolti tõukerataste kõrgekvaliteedilise materjali kasutamine selle projekti jaoks täiesti erakordne kogemus. Õppisin palju alumiiniumiga töötamise kohta, mis oli minu jaoks uudne. Samuti töötasin tavapärasest erinevate geomeetriliste vormidega,» rääkis kollektsiooni autor ehtekunstnik Tanel Veenre.

Eesti ehtekunstnik Tanel Veenre.
Eesti ehtekunstnik Tanel Veenre. Foto: Konstantin Sednev

Hardwear ei ole ühekordne projekt – esimese kollektsiooni tutvustamise järel jätkab Veenre vanadest Bolti tõukerattamudelitest ehete valmistamist. Ehtekollektsioon on alates 27. oktoobrist müügil Tanel Veenre kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles