Kanye West kaotas miljardäristaatuse ja oma peamised koostööpartnerid

Naine
Copy
Kanye West.
Kanye West. Foto: Shutterstock

Varasemalt miljardär olnud Kanye Westi väärtus langes Forbesi sõnul äsja 400 miljoni peale. Suure languse põhjustas Adidase otsus Westiga koostöö lõpetada.

Täna teatas Adidas Ye-ga koostöö lõpetamisest Kanye antisemiitlike väljaütlemiste tõttu. «Adidas ei talu antisemitismi ega muud tüüpi vihakõnet,» ütles ettevõtte esindaja mõni tund tagasi jagatud pressiteates. Adidase esindaja lisas, et Ye hiljutised väljaütlemised on ohtlikud ning vaenuõhutavad ning seega ka vastuvõetamatud. Ettevõttel oli juba kuu alguses plaan partnerlus Kanyega kriitilise pilguga üle vaadata. Paraku on osa fänne Kanye väljaütlemistest juba inspiratsiooni saanud ning hakanud paremäärmuslike plakatitega tänavatele tulema.

Kanyega on partnerlussuhetest loobunud ka mitmed teised artisti koostööpartnerid, sealhulgas Balenciaga ja Vogue. Teiste seas teatas the Shop selle kuu alguses oma otsusest Kanyega intervjuud mitte avaldada. Andscape'ile tehtud avalduses ütles SpringHill Company tegevjuht ja Shopi kaassaatejuht Maverick Carter, et Ye oleks kasutanud nende platvormi rohkema vihakõne ja äärmiselt vaenulike stereotüüpide kordamiseks.

Adidasega lõpetatud lepingu väärtus oli 1,5 miljardit dollarit. Tundub, et mees on oma saatusega leppinud – hiljutises intervjuus teatas West, et tema pangakontol on vaid 120 miljonit dollarit. Nüüd on mees lisaks kõigele eemaldatud ka Twitterist ja Instagramist ning Westist on lahti öelnud tema agentuur ja kohtuasjaks palgatud advokaadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles