Tuhanded eestlased on vaadanud «Villat» selle eest maksmata (2)

Kathleen Loss
, ajakirjanik
Copy
Tõsielusari «Villa».
Tõsielusari «Villa». Foto: Rauno Liivand

Oktoobri alguses avapaugu saanud tõsielusaatel «Villa» on läinud üldjoontes edukalt, ent igal esmaspäeval uue episoodi ilmudes on tabanud saate veebilehte küberrünnakud. Nüüd on selgunud, et rünnakute varjus on «Villat» ebaseaduslikult kopeeritud ja levitama hakatud.

Põhilised märksõnad «Villa» juures on ülimalt kvaliteetne produktsioon ja hiiglaslik eelarve. «See on nii suur, et pisar tuleb silma,» on Robin kommenteerinud. Saate formaat näeb ette, et üksteist vallalist noort saadetakse Türgi päikese alla villasse kaaslast otsima. Kohapeal lahendatakse mitmeid ülesandeid ja veedetakse lõbusalt aega, mille käigus hakkavad tekkima romantilised paarid ja tulised draamad. Ära tasub mainida ka tõsiasi, et saate võitja saab endale 30 000 euro suuruse auhinnaraha.

Seda kõike arvesse võttes on mõistetav, et ühe episoodi vaatamise eest tuleb välja käia 3,99 eurot. Küll aga on otsustanud keegi «Villat» tasuta levitama hakata. Postimehele laekus vihje Telegrami grupist, millega on liitunud tänaseks ligi tuhat inimest. Grupis jagatakse vene päritolu linke, millele klõpsates saab vaadata «Villat» selle eest tasumata. Telegram kuvab iga sõnumi juures seda näinud inimeste arvu, millest selgub, et tõsielusaate igat episoodi on ebaseaduslikult vaadatud kuus-seitse tuhat korda.

Vahepeal on lisatud saate ametlikule veebilehele villatv.ee märge, mis annab teada, et saate ebaseadusliku kopeerimise ja levitamise korral tuleb tasuda trahv suuruses 15 tuhat eurot. Saate tegijad Andrei Zevakin ja Robin Valting pole olukorda kommenteerinud, kuid levitamise teemal on võtnud sõna «Villa» osaline Kaisa. «Tänu mingisugustele inimestele, kes arvavad, et nad võivad teiste raskelt tehtud tööd tasuta jagada, on paljud saanud kolmandat osa tasuta vaadata, millest on väga kahju,» kommenteerib Kaisa. Naise sõnul tegeletakse ebaseaduslike levitajate otsimisega ning nad saavad kaela suured trahvid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles