VAATA TULEMUST Kortsud saab sirgeks ka ilma operatsiooni ja kalli kreemita – eksperiment omal nahal (1)

Pildil tulemus enne eksperimenti. Foto: Erakogu
Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy

Regulaarne ja korralik näomassaaž annab tõstva efekti ning kui seda hakata tegema juba varases nooruses, pole iluoperatsioone vajagi! Alt piltidelt näed, mida kuu aega massaaži minu näolapiga tegi.

Öeldakse, et peale 25. eluaastat hakkab keha lagundama rohkem kollageeni kui toodab ning see viib lõpuks naha vananemiseni. 

Jaapanlased mõtlesid välja aga tõhusa viisi, kuidas näolihaseid tugevdades igavesti nooruslik välimus säilitada. See ongi põhjus, miks nad hoolimata vanusest alati nii värsked välja näevad! Kuigi jaapanlaste nahatüübil võivad olla teatud eelised, siis hoolitsevad nad iseenda eest alati suure armastusega.

Modelleeriv näomassaaž Zogan on ka Eesti naiste seas aina enam populaarsust kogumas. Tegemist on lihtsate massaaživõtetega, mis aitavad tõhusalt sügaval asetsevaid näolihaseid tugevdada. Lisaks stimuleerib see kollageeni tootmist, parandab elastsust ja elavdab vereringet. Näomassaaž aitab ka kosmeetikatoodetel (kreemid ja seerumid) kergemini nahasse tungida ja imenduda, parandades seega nende tõhusust.

Massaaži tulemusel äratatakse üles lõtvunud näolihased, paraneb vere- ja lümfivarustus peas ja sellega kaasneb värske ja selge tunne. Trimmitud näolihased ei lase näonahal edasi nii palju lõtvuda, samuti hoiab see ära nn. topeltlõua tekkimise.

Reklaamiks tundus see jutt hea, kuid ma tahtsin teada, kas see päriselt ka töötab? Otsustasin paljukiidetud näomassaaži proovida, mistõttu seadsin sammud hubasesse Glam Stuudiosse. Seal tervitas mind ilusalongi perenaine Siiri Kahro, kes selgitas mulle, et Zoganiga võikski juba kolmekümnendates alustada. 

Siiri õpetas mulle samm-sammult selgeks massaaživõtteid, vahepeal jõime maitsvat nurmenukuteed ning õhtu lõppedes lahkusin mõnusalt õhetava näoga. Tundsin end väga värskelt ning kuna Siiri soovitas seda massaaži ka meestele, katsetasin õpitut juba samal õhtul oma elukaaslase peal. 

Olen näomassaaži nüüdseks juba kuu aega teinud ning võin julgelt väita, et midagi on toimunud. Kui tavaliselt on minu nägu lapiline ja iluvigadega, siis juba järgmisel hommikul märkasin, et jumestuskreem katab kuidagi paremini. Samuti on nahatoon ühtlasemaks muutunud ning kolleegidki ütlevad, et nahk on säravam.

Vasak pilt on tehtud 22. septembril ja parem 19. oktoobril. Piltide vahe on kuu aega.

Vasak pilt enne Zoganit ja paremal kuu aega pärast eksperimenti. Kas märkad vahet?
Vasak pilt enne Zoganit ja paremal kuu aega pärast eksperimenti. Kas märkad vahet? Foto: Erakogu

Youtube on täis küll erinevaid videoid, kuid ma soovitan esimesel korral ilunõustaja juurde minna. Ise leiutades võid näolihaste trimmimise asemel tahtmatult oma naha välja venitada. Ilunõustaja näitab ette õige tehnika ja surve, mis võimaldab sul iseseisvalt kodus jätkata. 

Näomassaaži tegemisel on oluline leida tasakaal – treenida ja lõdvestada lihaseid samal ajal. See on tegelikult väga lihtne ja kui võtted on selged, kulub endale massaaži tegemiseks vaid 5-7 minutit.

Enne näomassaaži tuleb nägu ja käed põhjalikult puhastada, seejärel kanda peale õli või kreem. Minu jaoks toimis hästi kreemi ja näoõli segu, mis võimaldas sõrmedel vabalt libiseda. Kui soovid kasutada ainult näoõli, siis kuiva naha puhul sobib hästi mandli- või argaaniaõli ja rasvase naha puhul jojoba- või viinamarjaseemneõli. Probleemsele ja tundlikule nahale sobib roosiõli ja aloe vera või moringaõli.

Kõik massaažiliigutused peaksid toimuma näo keskelt küljele ja alati ülespoole, et saavutaksid tõstva efekti. Kasutada tuleb kerget, õrna survet ning teha sujuvad, pikad liigutused. Ära unusta masseerida ka kaela- ja dekolteepiirkonda. Pärast näomassaaži puhasta nägu õlist ja kanna peale niisutav kreem.

Siiri Kahro soovitab tulla massaaži üks päev enne pidulikku sündmust (esinemine, pulm, tähtpäev jms), sest elavdatud ja hooldatud näonahal õnnestub jumestus kordades paremini ning näonahk näeb üldiselt säravam välja.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles