Suri Harry Potteri staar Robbie Coltrane (1)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Briti näitleja  Robbie Coltrane
Briti näitleja Robbie Coltrane Foto: LUKE MACGREGOR/Reuters/Scanpix

Lahkunud on Harry Potteri filmides Hagridi tegelaskuju mänginud Robbie Coltrane.

Suri Anthony Robert McMillan (30. märts 1950 – 14. oktoober 2022), tuntud kui Robbie Coltrane. 

Robbie agent Belinda Wright andis teada, et reedel suri Hagridina tuntud Šoti päritolu näitleja.

Ta ütles: «Robbie oli ainulaadne talent, omades Guinnessi rekordit kolme järjestikuse parima meesnäitleja auhinna võitmise eest.»

Robbie Coltrane ja Daniel Radcliffe 2001. aastal filmis Harry Potter ja Tarkade kivi 
Robbie Coltrane ja Daniel Radcliffe 2001. aastal filmis Harry Potter ja Tarkade kivi Foto: Cap/rfs/Scanpix

«Tõenäoliselt mäletatakse teda veel aastakümnete pärst Hagridina Harry Potteri filmides. See roll pakkus rõõmu nii lastele kui täiskasvanutele üle kogu maailma, kes saatsid talle kümneid fännikirju päevas.» 

«Oma austust ja imetlust jagavad ka James Bondi fännid, kes kiidavad tema rolli filmides Golden Eye ja The World Is Not Enough

Pärast Potteri lõpetamist on ta mänginud vaid mõnes filmis, näiteks oli tal hääleroll filmides Great Expectations 2012. aastal ja Effie 2012. aastal, kui ta kehastas arsti.

Robbie oli 2012. aastal sunnitud halva tervise tõttu näitlejatööst neljaks aastaks eemale jääma. 

Üks tema silmapaistvamaid rolle peale Harry Potteri saagas osalemist oli 2016. aastal, kui ta mängis Channel 4 neljaosalises teledraamas National Treasure 15-aastase tüdruku vägistamises süüdistatavat telekoomikut. 

Mehe agent Belinda kirjutab, et meest iseloomustas tema intelligentsus, täpsus ja geniaalne vaimukus. «Olen uhke, et sain temaga üle 40 aasta koos töötada ning teda oma sõbraks nimetada. Jään teda südamest igatsema.» 

Robbiet jäävad leinama leinama tema õde Annie Rae, lapsed Spencer ja Alice ning nende ema Rhona Gemmell. Perekond tänab südamest Larbertis asuva Forth Valley kuningliku haigla meditsiinitöötajaid abi ja hoolitsuse eest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles