Uberi tellinud noormeest tabas hommikul ärgates masendav üllatus

Naine
Copy
Oliver Kaplan.
Oliver Kaplan. Foto: Oliver Kaplan / SWNS / Scanpix

Üht Uberi tellinud britti tabas hommikul ärgates jahmatav üllatus. Õhtupoolikul tehtud 15-minutilise sõidu eest küsiti mehelt 35 427 naela ehk enam kui 40 000 eurot. 

22-aastane Oliver Kaplan tellis hiljuti sõidujagamisrakenduse Uber kaudu endale autojuhi. Nimelt soovis ta pärast tööpäeva lõppu kohtuda sõpradega, kes viibisid tema töökohast umbes kuue kilomeetri kaugusel asuvas pubis.  

«Tellisin Uberi nagu enamikul õhtutel ja kõik tundus normaalne,» rääkis Kaplan South West News Service'ile. Mees väitis, et rakenduses nähtud hind oli vahemikus 11–12 eurot.

«Juht saabus, ma istusin autosse ja ta viis mu täpselt sinna, kuhu pidin minema,» rääkis Kaplan ning lisas: «See oli maksimaalselt 15-minutiline teekond.»

Järgmise päeva hommikul sai ta aga Uberilt sõnumi. «Kui ma hommikul pohmellis peaga ärkasin, vaatas mulle vastu 40 415 euro suurune arve,» rääkis ta šokeerivast kogemusest.

Foto: Oliver Kaplan / SWNS / Scanpix

Koheselt võttis Kaplan rakenduse kaudu ühendust Uberi klienditeenindusega, et hiiglasliku arve kohta aru pärida. «Sealt öeldi, et seda summat ei saanud kaardilt maha võtta, kuna mul ei olnud piisavalt raha,» sõnas Kaplan, kelle sõnul oli algsest summast hämmingus ka Uberi töötaja.

Lõpuks tegid ettevõttes töötavad eksperdid kindlaks, milles probleem seisnes. Väidetavalt oli tekkinud mingisugune tehniline apsakas, mistõttu näitas äpp, et sõidu lõpp-punkt on hoopistükkis Austraalias. 

«Kui mul oleks selline raha olnud, oleksin pidanud hakkama neilt seda tagasi nõudma. Kes teab, milline jama sellest tekkinud oleks,» räägib Kaplan kergendustundega ning lisab: «Õnneks olid Uberi töötajad väga abivalmid ja lahendasid probleemi kiiresti ära. See pool tundi oli pehmelt öeldes stressirohke.»

Kaplan ei ole esimene Uberi reisija, kes ärkab pohmelli ja sõidujagamisrakenduse väga kalli arve peale.

2020. aasta märtsis sisestas purjus Briti tudeng Uberit tellides kogemata vale aadressi. Halba aimamata istus ta autosse ja vajus sügavasse unne. Viis tundi hiljem ärgates oli ta kodust 400 kilomeetri kaugusel. Purjuspäi tehtus apsakas läks talle maksma 1700 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles