RETSEPT Printsess Diana lemmiktoit oli Ukraina borš, mida serveeriti üsna ebatavalise lisandiga

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Printsess Diana
Printsess Diana Foto: PATRICK RIVIERE/AFP/Scanpix

Võiks arvata, et kuningapere liikmed söövad vaid väga uhkeid toite, kuid nii see pole. Printsess Diana avaldas 1982. heategevusliku kokaraamatu jaoks oma pere lemmikretsepti ja nüüd on avalikustatud, et selleks oli ukrainapärane peedisupp. 

Lõuna-Aafrika Vabariigi vaimsete puuetega inimeste Avril Elizabethi hooldekodu esindajad rääkisid printsess Diana armastusest borši vastu, mille retsepti leedi Di neile isiklikult saatis. 

1981. aastal palus Lõuna-Aafrika Vabariigi pealinnas Johannesburgis asuv hooldekodu paljudel kuulsustel saata oma lemmikroogade retseptid, et välja anda spetsiaalne kokaraamat ning kasutada müügist saadud tulu oma külaliste vastuvõtmiseks ja kostitamiseks. Projekti jaoks saabus kümneid retsepte avaliku elu tegelastelt, üks väheseid, kes palvele ei vastanud, oli kuninganna ema. Clarence House'i poolt 26. märtsil 1981. aastal saadetud kirjas öeldi, et ametlike reeglite tõttu ei ole tema lemmiktoidu avalikustamine võimalik.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles