TERRORI OHVER ⟩ Ukraina pere kaotas Vene raketirünnakus lapse: koju tulles olid alles vaid verised varemed (1)

Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Pildil on 77-aastane Maria, üks paljudes Ukraina naistest, kes kaotas korraga nii oma tütre kui tütremehe.
Pildil on 77-aastane Maria, üks paljudes Ukraina naistest, kes kaotas korraga nii oma tütre kui tütremehe. Foto: GLEB GARANICH / REUTERS / Scanpix

Kui plahvatused algasid, oli pereisa Andri Hrõtsenko linnas asju ajamas. Ida-Ukraina linn Tšugujiv oli sõja ajal varemgi pihta saanud, kuid nüüd kõlasid plahvatused eriti võimsalt.

Plahvatusi kuuldes helistas Andri oma 11-aastasele tütrele Anastassiale, kes oli jäänud üksi koju kassiga mängima. Isa käskis tüdrukul akendeta vannituppa varjuda, seejärel ühendus katkes, vahendab Ilta-Sanomat.

Andri helistas oma naabrile ning palus tal vaadata, kas tema tütrega on kõik korras. Kõigest kolme minuti pärast helistas naaber uuesti ja ütles, et Hrõtsenkode maja pole enam.

Anastassia ema Irina jagas sel ajal vaestele vanuritele leiba. Esimesed kaks plahvatust toimusid kaugel, kuid Irinal tekkis kolmanda plahvatusega halb tunne ja ta tormas oma kodu poole.

Kui naine kohale jõudis, nägi ta maja asemel vaid telliskivihunnikut. Paanikasse sattunud Irina püüdis tütart otsida. Lõpuks leidis naaber Anastassia. Plahvatus oli paisanud tüdruku naabri aia poole. Tüdruk oli veel elus, kuid tema väike keha oli täiesti katki ning kõikjal oli tohutult verd.

«Ta üritas minuga rääkida. Ta ütles: «Ema, ma armastan sind nii väga. Kõik saab varsti korda. Ma räägin sinuga, see tähendab, et jään ellu. Ma ei tunne valu,» kordab Irina tütre öeldud sõnu.

«Tema suudlus oli verine ning ta käed olid juba külmad. Sel päeval oli õues külm. Ta küsis minult vett ja meie naaber tõi talle vett. Tundus, et kiirabi kohalejõudmine võttis igaviku,» kirjeldab naine. Kahjuks ei pidanud tüdruk vastu – Anastassia suri verekaotusse vahetult pärast haiglasse saabumist. Tema lühike elu lõppes laupäeval, 17. septembril. 

Täispikka artiklit saad lugeda SIIT.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles