Kuninganna Elizabeth II matuse mõned kaadrid võidakse igaveseks kustutada

Naine
Copy
Kuninganna Elizabeth II matused.
Kuninganna Elizabeth II matused. Foto: Casey Gutteridge / SWNS / Scanpix

Kuninganna riiklikke matust vaatas ligi neli miljardit inimest üle maailma, kuid teatud hetki sellest ei pruugi me enam kunagi uuesti näha.

Buckinghami palee on väidetavalt palunud Briti ringhäälinguorganisatsioonidel mitte kunagi enam eetrisse anda mõnda stseeni kuninganna matuselt. Teadaolevalt võimaldati televisioonile juurdepääs monarhi leinatalitusele tingimusel, et välditakse kuningliku perekonna liikmete isikliku leina näitamist, kirjutab Express.

Daily Maili kolumnist Ephraim Hardcastle väitis, et eelmisel esmaspäeval toimunud matusetseremoonialt lähevad kustutamisele hetked, kus prints Edward ja Wessexi krahvinna Sophie nutsid. Veel soovitakse välja lõigata kaader, kus printsess Eugenie ja Zara Tindall pühivad silmi, ning kus prints George nina pühib ja end kratsib. 

Teiste stseenide seas, mida avalikkus tõenäoliselt uuesti ei näe, on väidetavalt hetked, kui eemaldati kuninganna kirstul krooni hoidnud poldid ja kui kirst langetati kuninglikku hauakambrisse Püha Jüri kabelis jumalateenistuse lõpus.

Kuninganna suri 96-aastaselt Balmorali lossis Šotimaal. Tema matus peeti 19. septembril ja seda kandis üle enam kui 50 Suurbritannia telekanalit. Ärasaatmist vaatas 37,5 miljonit britti – Ühendkuningriigi teleülekannete ajaloo suurim vaatajaskond, mis ületab isegi printsess Diana matuse vaatajanumbrid (32,10 miljonit) 1997. aasta septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles