KARUD, VULKAANID JA RAKETID ⟩ Selline on üks Venemaa salajasemaid piirkondi, kus Putin oma relvi hoiab

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Vladimir Putin on valinud relvade hoiustamiseks märkimisväärse paiga – Kamtšatka poolsaare, mis on tuntud oma karude ja aktiivsete vulkaanide poolest. Õigupoolest on tegu paigaga, kus on rohkem karusid ja vulkaane, kui kusagil mujal maailmas.

Need, kes satuvad keelualale, võivad seal näha rohkemat, kui oleksid osanud oodata, sest seal asub despoot Vladimir Putini kopsakas relvavaru.

Lisaks on piirkonda paigutatud tuhandeid rakette, mis Venemaa relvaladu sissetungijate eest kaitsma peaksid. Karudest, vulkaanidest ja rakettidest kubisev piirkond on küll Ameerikale lähemal kui Moskvale, kuid valmistab siiski peavalu vaid naaberpiirkonna venelastele. Kamtšatka poolsaar on teatavasti katsepolügoon ja üks Venemaa kõige salajasemaid objekte, kus külastajad vajavad piirkonda sisenemiseks eriluba.

Turistid, kes loodavad kohalikes orgudes ja põldudel tuuritada, vajavad külastamiseks eriluba, kuid isegi siis on mõned kohad poolsaarel viibijatele rangelt keelatud. Kura katsepolügooni ehitamist alustati 1955. aastal ja sellest ajast alates on see olnud ballistiliste rakettide katsepolügooniks. Kahjuks näib, et sõjalised katsetused ballistiliste rakettide ja teiste relvadega rikuvad selle piirkonna idüllilist maastikku, mida kinnitavad ka poolsaarest tehtud satelliitülesvõtted.

Legendaarsete Kamtšatka pruunkarude populatsioon on siiski endiselt elujõuline, kuigi inimeste sekkumine on muutnud karude arvukuse märgatavalt madalamaks. Hoolimata arvukuse vähenemisest on antud piirkond endiselt kõige tihedamalt asustatud pruunkarude asurkond Maal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles