Juubilar Voldemar Kuslap: elu pakub nii palju põnevat, tunne huvi laiema ringi vastu

Raadio Elmar
Copy
Voldemar Kuslap
Voldemar Kuslap Foto: Mailiis Ollino

Voldemar Kuslap tähistab sel nädalal oma 85. sünnipäeva. Raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!» õnnitlesime armastatud lauljat ja näitlejat tema juubelipäeva hommikul. 

«Tere hommikust! Suur tänu õnnesoovide eest! Olen hommikuti küllaltki varajane inimene. Näiteks, varajastel tundidel näeb mind tihti juba õues jalutamas,» sõnas Voldemar Kuslap raadio Elmar hommikuprogrammis ja kinnitas, et sünnipäevakõne ei saabunud mitte kuidagi liiga vara. 

Muusik märkis, et armastab aega veeta hea kirjanduse seltsis. «Loen päris palju erialast materjali. Meeldivad ka erinevad teatmeteosed, ajaloolised raamatud ja kõikvõimalikud muusikaalased numbrid. Armastan ka luulet - siinkohal on aidanud kaasa tutvus omakandi mehe Mats Traadiga. Tema Lõuna-Eesti murdelised luuletused on mulle väga meeldima hakanud. Paljud on imestanud - kuidas on võimalik neid üldse pähe õppida. Kuid mulle on need meelde jäänud lausa iseenesest,» muigas ta.

«Kalju Lepik on teinud samuti imelisi luuletusi! Lisaks veel, Kristiina Ehin. Neid on nii palju. Ma ei taha keksida, et olen nüüd eriline luulegurmaan. Lihtsalt pean siiralt lugu heast loomingust. Olen lapsepõlves ka ise ühtteist sahtlisse kirjutanud, kuid see pole nii märkimisväärne,» lisas ta.

Laulja meenutas Elmari kuulajatele, milline kontsert on talle viimasel ajal jätnud kõige südantsoojendavama mulje. «Oi, neid on olnud muidugi nii palju ja ühte erilist on raske välja tuua. Kuid minu värsked ja suured muljed on seotud Järvide perekonna juubelitega. Neeme Järvi juubelikontsert Tallinnas ja Paavo Järvi kontsert Pärnus. Ettekanded toimusid fantastilise festivaliorkestriga. Seal soleeris imeväärne pianist Wayne Marshall, kes esitas raskusastmelt väga nõudlikku Gershwini. Tegemist oli klaverikontserdiga. Elamus oli mõistagi suurepärane,» sõnas Kuslap. 

«Ka Leigo järvemuusika - tahaksin siin lausa kõiki eraldi esile tõsta! Kuid kindlasti ka peremeest Tõnu Tamme. Ta on loonud Lõuna-Eesti kuplite vahele küll tõelise Eesti Nokia. See vee, tule ja muusika show oli erandlik,» tunnustas Kuslap.

Muusik lisas, et väärtustab täna oma elus lihtsaid asju. «Tunnen rõõmu, et olen suuteline liikuma ja huvi tundma. Et mind pole päriselt ära unustatud - esinemisettepanekuid on olnud siiani. See on meeldiv, et olen veel vajalik ja suudan midagi öelda,» lisas ta.

Juubeli puhul peab Kuslapi koduteater teda meeles etendusega. «Kokku tuleb mu suur pere, mu sõbrad ja mu koduteater. See on väga liigutav tähelepanu ja hingejääv žest,» lisas ta.

Kuslap jagas soovitusi ja nõuandeid oma noorematele kolleegidele. «Ei taha siin üldse väga kooli-papalik olla. Kuid soovitan noortel huvi tunda laiema ringi vastu. Ärge olge kinni vaid oma erialas. Elu pakub ju nii palju huvitavat ja seda kindlasti pea igal rindel,» sõnas Voldemar Kuslap raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!». 

Kuula intervjuud SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles