Piret ja Jüri leidsid ühiselt, et just see kaunis loodusheli on Eestile omane hääl!

Raadio Elmar
Copy

Kanal 2 «Õhtu» andis eile põneva ülevaate sellest, kuidas Eestile valitakse oma häält. Piret Laos ja Jüri Butsakov vaidlesid tuliselt erinevate variantide üle - kuni lõpuks jõuti kindlale üksmeelele. Vaata lõbusast saatelõigust järele, mis kujuneb nende arvates võitjaks. Eelistasid nad lumekrudinat, mesilaste suminat, merelainete kohinat või hoopis midagi muud?

«Raadio Elmar, kus ka Piret on varem töötanud - on käima tõmmanud toreda hääletuse, millel nimeks «Eesti hääl». Kas te olete kunagi mõelnud, milline siis võiks olla Eestile kõige iseloomulikum hääl? Meie ei ole,» rääkis Jüri Butšakov Kanal 2 saates «Õhtu!». 

Saatejuhid andsid ülevaate, mil moel jõudsid hääletusele jõudnud helid konkursi lõppfaasi. «Korraldati konkurss, kus küsiti kõigilt - milline siis on Eesti hääl? Ja tänaseks on kümme parimat välja valitud. Pakuti igasuguseid asju - näiteks isegi vaikust! Ehk siis Eesti hääl võiks olla nende hääletajate arvate vaikus, lähed õue ja mitte midagi ei kuule,» selgitas Butšakov. 

«Kuid pakuti ka Aktuaalse Kaamera meloodiat, hobust heina söömas, sambla krõbinat ja heli, mis iseloomustab discgolfi ketta lennutamist korvi. Need eelmainitud helid ei pääsenud siiski TOP 10 hulka,» sõnas Piret Laos.

Finaali jõudsid järgmised Eestile iseloomulikud hääled: saunaleili viskamine, lumekrudin, merelainete laksumine, sookure hääl , metsakohin, suitsupääsukese laul, lõkke praksumine, ritsikate häälitsemine, vihma krabin ja mesilaste sumin. «Meie valime Piretiga nüüd ühiselt välja - milline on siis meie arvates Eestit kõige paremini iseloomustavam hääl,» selgitas Butšakov.

Saatejuhtide kommentaarid mõningate häälenäidiste osas olid järgmised:

Saunaleili viskamine: «Leil ja saun on kahtlemata Eesti asi,» märkis Laos.
Lumekrudin: «See on tore,» teatas Laos. «Aga ma ei taha seda häält suvel kuulata. Ma ei hakka suvel mitte iial talve igatsema,» naeris Butšakov.
Merelainete kohin: «Siin ei ole tegemist nüüd Silvi Vraidi lauluga. See on küll mõnus,» teatas ​Butšakov. «See on mõnus, kuid ma ei taha seda talvel kuulata,» lisas Laos vastu. 
Mesilaste sumin: «Minus tekitab see hääl ärevust. Mul on tunne, et oleksin just kuumal suvepäeval parkinud metsa äärde ja mu ümber on neli miljonit parmu,» naeris Butšakov. «See ei tundu ka minule kuigi Eesti,» lisas Laos.
Vihma krabin: «See heli rikub mu tuju ära. Mina küll vihma ei taha,» teatas Butšakov. «Aga kui kodus kamin praksub ja ahi on kütte pandud...ema teeb köögis süüa. Küll see on mõnus. Sügisel on see ju nii hea, õues on juba jahe ja toas on soe,» mõtiskles Loas.
Ritsikate heli: «See on muidugi kahtlemata väga ilus suve heli,» rääkis Laos. «Ka mina valiksin võitjaks välja just ritsikad...või merelained. Ritsikate hääl tekitab suve tunnet ja seda me ju igatseme. Isegi, kui on suvi, me igatseme ritsikaid! Me läheme ju kohe linnast maale, kui on ilusad ilmad,» rääkis Butšakov.

«Meie valisime oma lemmikuks ritsikate hääle ja teie saate teha oma valiku Elmari kodulehel. Tegelikult pole enam kaua aega jäänud. Hääletada saab reede keskpäevani. Kõikide hääletajate vahel loositakse välja 500 eurot,» lisas Piret Laos Kanal 2 saates «Õhtu!». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles