VAATA PILTI ⟩ Kuninganna Elizabethist avaldati seninägemata foto

Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Kuninganna Elizabeth II 1946. aastal.
Kuninganna Elizabeth II 1946. aastal. Foto: BBC / The Royal Collection / AP / Scanpix

Kuninganna Elizabeth II matused peetakse esmaspäeval, 19. septembril. Briti õukond avaldas suure päeva eel uue pildi kuningannast. Kuninganna naeratab sel pildil laialt ja kannab tähendusrikkaid ehteid.

Varsti pärast pildi avaldamist hakkas see sotsiaalmeedias kulutulena levima. Pilt on kogunud tohutult palju meeldimisi ja imetlust.

«Ta näeb nii hämmastav välja. Homme tuleb tõeliselt emotsionaalne päev kõigi jaoks,» kirjutas üks Twitteri kasutaja pühapäeval, 18. septembril.

«Nii ma meie armsat kuningannat mäletangi,» kirjutab ka teine kasutaja.

Särava naeratusega foto on tehtud Windsori lossis. Kuninganna Elizabeth II kannab pildil pastelset helesinist kleiti, mida kaunistavad pärlitest ehted ja silmatorkavad prossid.

Akvamariinist prossid on olulise tähendusega, sest Elizabeth II sai need 18. sünnipäevaks oma isalt kuningas George VI-lt 1944. aasta aprillis.

Portreel kannab Elisabet ka pärlitest kõrvarõngaid ja pärlikeed. Daily Maili andmetel on Walesi printsess Catherine kandnud samu kõrvarõngaid viimasel ajal neli korda, et avaldada austust lahkunud monarhile.

Pildil olev kaelakee näib olevat sama, mida Elizabeth peaminister Liz Trussiga Balmoralis kohtudes kandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles