Kanye West avab erakooli, olemata kunagi raamatut käes hoidnud: lugemine on nagu kapsa söömine (1)

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kanye West avaldas, et kirjandus on tema jaoks ebameeldiv, võrreldes raamatuid köögiviljaga, mida lapsed sageli põlgavad. Reedel eetris olnud podcasti «Alo Mind Full» uues episoodis teatas otsekohene räppar Alo Danny Harrisele ja Alyson Wilsonile, et ta pole kunagi raamatuid lugenud ja eelistab selle asemel rääkida.

«Ma ei ole tegelikult ühtegi raamatut lugenud,» tunnistas West. «Lugemine on minu jaoks nagu rooskapsa söömine. Ja rääkimine on nagu Giorgio Baldi maisiravioolide nautimine.»

Muusiku ülestunnistus tuli päevavalgele pärast seda, kui selgus, et Kanye rajab oma erakooli ja kogub juba lapsevanematelt allkirju. Kuulduste kohaselt pidid vanemad allkirjastama lepingu, et saata oma lapsed tema õppemaksupõhisesse kristlikku erakooli. Kõnealune kool, Donda Akadeemia, on saanud nime Kanye surnud ema Donda Westi järgi, kes oli professor. Akadeemia peaks varsti oma uksed avama.

Californias Simi Valley's asuva akadeemia õpilased saavad täisväärtusliku koolikogemuse – vähemalt nii lubab kooli koduleht. Üldiselt on klassid jagatud kolmeks: keeled, matemaatika ja loodusteadused, kuid tunniplaani kuuluvad ka kujutav kunst, film, koor ja parkuur. Samuti osaletakse sageli jumalateenistusel.

«Donda Akadeemia valmistab õpilased ette saama järgmise põlvkonna juhtideks, mõtlejateks ja uuendajateks, pakkudes neile maailmatasemel haridust, mis sisaldab ranget põhiõppekava ja rõhuasetust jätkusuutlikkusele, loovusele, kriitilisele mõtlemisele ja probleemide lahendamisele,» on kirjas Donda Akadeemia kodulehel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles