Prints George ja printsess Charlotte osalevad vanavanaema matustel, pesamuna jääb koju

Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Printsess Charlotte, prints George ja pesamuna prints Louis.
Printsess Charlotte, prints George ja pesamuna prints Louis. Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix

Prints Williami ja printsess Catherine'i kaks vanimat last osalevad oma vanavanaema matustel, vahendab BBC. Prints George (9) ja printsess Charlotte (7) saabuvad 19. septembril koos ülejäänud kuningliku perega Westminster Abbeysse kuninganna Elizabeth II matustele.

Pere pesamuna, nelja-aastane Louis, jääb üritusest kõrvale. Lapselapselapsed lähevad koos oma vanemate ja ülejäänud kuningliku perekonnaga kirikusse kirstu saatma.

Sussexi hertsogipaar Harry ja Meghan kõnnivad samuti kuningliku perekonna seas. Nende kolmeaastane poeg Archie ja aastane tütar Lilibeth matustel väidetavalt ei osale. 

Kuninganna Elizabethi jäävad igatsema kaheksa lapselast ja 12 lapselapselast. Üheksa-aastane George on troonijärjekorras oma isa järel teisel kohal.

Kuninganna matustele Westminister Abbeysse oodatakse üle 2000 külalise. Lisaks kuninglikule perekonnale on kohal ka Briti poliitikud ja palju väliskülalisi. Eestit esindab Londonis toimuval kuninganna Elizabeth II matusetseremoonial president Alar Karis koos abikaasaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles