Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Vaata, kes olid EFTA gala pilkupüüdvaimad naised!

Copy

Eile leidis Alexela kontserdimajas aset EFTA gala, kus said pärjatud aasta andekaimad tele- ja filmitähed. Postimees Naine uuris neljalt säravalt naiselt, kust on pärit nende kaunid pidurüüd ning mis muljeid gala neis tekitas.

Merle Palmiste säras litritega hõbemustas kleidis, mis on ühe Horvaatia disaineri looming. «Läksin Horvaatias reisil olles poodi ja spontaanselt leidsin selle, loomulikult ostsin!» Merlele pakkus rõõmu, et avanes võimalus peale pikaajalisi piiranguid kolleege näha ning nendega tähistada. Naine hindab kvaliteetset meelelahutust, et tuju hea püsiks, ning seda eilne EFTA gala pakkus ka.

Merle Palmiste säras Horvaatia disaineri loomingus.
Merle Palmiste säras Horvaatia disaineri loomingus. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

Merit Boeijkens püüdis pilke Siret Esko loodud kleidis, kes tegutseb nime all Siret Design. Minimalistlikust mustast kleidist tegid tõelise peokleidi litrid ning kleidi eesosas asetsev lõhik. Stilist tunnustas gala õhtujuhti Tõnis Niinemetsa – niivõrd pika õhtu sisustamine ja juhtimine on suur töö ja vaev.

Uurisin muuhulgas sõbrannadelt, mida nad Niinemetsa Jüri Ratase naljast arvasid. «See oli vaieldamatult hea,» teatasid naised üksmeelselt, «sõbralik poliithuumor on alati hinnas.» Merle Palmiste lisas, et elus on kaks võimalust: nutta või naerda. Näitlejanna on kahe käega viimase poolt.

Foto: Taavi Sepp

Arija Helmvee nägi piduõhtul välja, nagu oleks ta pärit mõnest Disney printsessifilmist. Selle, et tegu on siiski meie TikTokkeriga, reetsid vaid naise isikupärased ülipikad küüned, mis harmoneerusid tema tüllist kleidiga.

Püüdsin Arija kinni märkimisväärsel hetkel: terve kontserdimaja kolmanda korruse tähelepanu oli suunatud Kristjan Jõekaldale, kes Arijale emotsionaalselt kiitusavaldusi jagas. Küsides hiljem Arijalt, millest täpsemalt Jõekaldaga räägiti, vastas ta, et saatejuht näeb temas potentsiaali veelgi suuremateks tegudeks. «Kristjan Jõekalda ütles just, et ta on minu suur fänn,» tõdes Arija naerdes.

Arija Helmvee saabus galale Dresshouse’i õrnroosas tüllist kleidis.
Arija Helmvee saabus galale Dresshouse’i õrnroosas tüllist kleidis. Foto: Taavi Sepp

Suursündmusel ei jäänud kellelegi märkamatuks ka Liisi Eesmaa, kes võlus endale omaselt silmatorkava kleidi ning suurepärase energiaga. Naise kleit on pärit H&M-i erikollektsioonist Innovation Circular Design, mille keskmeks on keskkonnasõbralikkus ning kasutatatud on vaid jääkmaterjale. «Ma olen selline tups, kes kannab taaskasutust, mis on omakorda taaskasutatav,» teatas Liisi säravalt.

Vaata siit kogu suurt ametlikku galeriid EFTA galalt!

Peo tipphetk oli stilisti jaoks kahe auhinna üleandmine, millest ühe pälvis tema pikaaegne sõbranna Anu Lensment. «Soe tunne on, kui saad anda auhinna inimesele, kes on sulle oma ja kallis.» Liisi sõnul on suurim rõõm näha, et auhinnaga pärjatud saavad tõepoolest need, kes on aasta jooksul enim higi valanud ja tööd rabanud.

Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

Eesti filmi- ja teleauhindade gala toimus tänavu kuuendat korda. Naistest said pärjatud nii kogenud tegijad kui noored talendid: parima naisnäitleja tiitli pälvis Alice Siil, kostüümikunstiku auhinna Anu Lensment, reporteri tiitliga pärjati Heleri All. Aasta sisuloojaks sai Kai Väärtnõu, parimaks naisnäitlejaks sarjas Ragne Pekarev ning aasta meelelahutussaate juhiks Piret Laos. Palju õnne kõigile laureaatidele!

Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp
Tagasi üles