Kus on õiglus? USA teismeline peab oma vägistaja perekonnale valuraha maksma

Naine
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

USA kohus mõistis teismelisele tüdrukule, kes pussitas surnuks oma väidetava vägistaja, viieaastase tingimisi vangistuse. Lisaks peab ta hukkunu perekonnale valuraha maksma. 

Iowa osariigi kohtunik leidis, et inimkaubanduse ohver, kes pussitas surnuks oma vägistaja, peab maksma tolle perekonnale 150 000 dollarit valuraha. Tuhanded inimesed, kes peavad otsust ebaõiglaseks, ulatasid talle abikäe vajaliku summa kokkusaamiseks.

«Laps, keda vägistati, ei peaks mitte mingil juhul olema vägistaja perele raha võlgu,» kirjutas GoFundMe lehele üleskutse teinud Leland Schippe, kes on tüdruku endine õpetaja.

Üleskutsele 17-aastast Pieper Lewist aidata, oli pühapäeva hommikuks reageerinud pea 15 000 inimest. Kokku oli kogutud 536 000 dollarit, mis on GoFundMe algsest eesmärgist enam kui kolm korda rohkem.

Lewis tunnistas end 2020. aastal 37-aastase Zachary Brooksi tapmises süüdi. Ta oli sel ajal vaid 15-aastane, kirjutab Huffington Post.

Võimude sõnul kohtus Lewis Brooksiga ajal, mil ta oli kodust põgenenud ja magas Des Moinesi kortermaja koridoris. Brooks võttis tüdruku enda juurde ja hakkas teda teistele meestele seksi eesmärgil müüma. Tüdruku sõnul vägistas teda korduvalt ka Brooks ise. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles